VMCA voor elkaar in Almere
     
     

7e Rabo Coöperatiedag zorgt voor blije gezichten

Dinsdag 6 oktober organiseerde Rabobank Almere in samenwerking met de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere (VMCA) haar Coöperatiedag. Meer dan 150 medewerkers, directieleden, commissarissen, ledenraadsleden en relaties van Rabobank Almere stroopten gezamenlijk de mouwen op om aan de slag te gaan bij 18 projecten.

Verschillende Almeerse Maatschappelijke organisaties mochten op extra handjes rekenen. Zo werd Stichting Almeerdaagse bijvoorbeeld geholpen bij het plaatsen van pijlen langs de wandelroutes door de stad. Het achterstallig tuinonderhoud bij Parkhuys Almere is grotendeels verholpen. En de Ark van Urban Greeners, het eerste gebouw van de Floriade, is voorzien van duurzame isolatie. ‘Je verwacht dat bankmensen misschien wel twee linker handen hebben en dus niet heel handig zijn. Maar het tegendeel blijkt. Wat een werk is er verzet in een paar uur tijd! Echt een geweldige stimulans voor ons om weer stug door te gaan. Op naar het eindresultaat,’ aldus Urban Greener Koen Kaljee.

Maar naast de organisaties zijn ook de deelnemers van Rabobank weer enthousiast: ‘Het geeft ontzettend veel voldoening om te ervaren dat we op deze dag net een beetje extra aandacht kunnen geven aan de bewoners van bijvoorbeeld zorgcentra. Je ziet deze mensen opleven als de nagels weer mooi gelakt zijn. Maar vooral dankzij een leuk gesprek over vroeger. Ik had het niet willen missen,’ aldus Janet Reiziger, medewerker Rabobank Almere.

Nathal van Rijn, directievoorzitter Rabobank Almere besluit: ‘Dankzij onder andere de Coöperatiedag kunnen we een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de stad. Verenigingen en stichtingen de helpende hand te bieden door klussen te doen die anders blijven liggen en om onze medemens net dat beetje extra aandacht te geven. Vrijwilligerswerk is belangrijk voor de stad en we hopen hiermee onze medewerkers en ook anderen te inspireren om zich in te zetten voor de Almeerse samenleving!’