VMCA voor elkaar in Almere
     
     

De VMCA organiseert teamdag voor bedrijven

Veel bedrijven organiseren jaarlijks een teamdag voor hun medewerkers. Een groeiend aantal bedrijven kiest ervoor om met het hele team een dag vrijwilligerswerk te doen. Vaak doen zij dit ook in het kader van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. De VMCA helpt bedrijven bij de organisatie van deze dag.

Een mooi voorbeeld van zo’n teamdag is de Coöperatiedag van de Rabobank Almere. Op dinsdag 6 oktober gaan zij met het hele team, verspreid over Almere, als vrijwilliger aan de slag bij een organisatie die hun hulp heel goed kan gebruiken. De VMCA helpt de Rabobank met het organiseren en biedt diverse mogelijkheden aan.

Trisha Bosker is coördinator van deze dienst: “We zien steeds meer bedrijven die iets voor hun omgeving willen doen. Het geeft een goed gevoel om mensen of organisaties in je omgeving te helpen. Vele handen kunnen op zo’n dag veel werk verzetten waar een stichting of organisatie normaal gesproken gewoon niet aan toe komt. Er zijn heel veel verschillende activiteiten te doen, denk bijvoorbeeld aan zieke kinderen een leuke dag bezorgen, een schoolplein van een school opknappen of samen koken met ouderen”.

Bedrijven die in Almere, net als de Rabobank ook vrijwilligerswerk willen doen tijdens hun teamdag kunnen bij Trisha Bosker van de VMCA terecht voor hulp bij de organisatie en het vinden van een geschikte locatie.