VMCA voor elkaar in Almere
     
     

Dementie

Een vrijwilliger kan u ontlasten wanneer u zorgt voor iemand met dementie. Een keer per week een aantal uren voor uzelf... 
Voor mensen met dementie is het moeilijk om contacten te leggen met andere mensen. Vaak veranderen zij zelf erg snel door de progressie van hun ziekte. In veel gevallen komen er ook andere lichamelijke klachten bij. Bewegen en actief blijven is voor mensen met dementie erg belangrijk. Daarnaast kan het voor de mensen in de directe omgeving van degene met dementie moeilijk zijn om met de situatie om te gaan en wordt de zorgtaak steeds intensiever. 

Een vrijwilliger kan u helpen en ontlasten. Een vrijwilliger die 1x per week een aantal uren tijd doorbrengt met de persoon met dementie ontlast ook u als mantelzorger.  

De klik moet er zijn
Tijdens een kennismakingsgesprek maakt u kennis met een vrijwilliger en blijkt of er een klik is. Samen bespreekt u vervolgens tijd, duur en frequentie van de bezoeken en welke activiteiten er kunnen worden ondernomen. Hierbij kunt u denken aan: een kopje koffie drinken, een wandeling maken of een gesprek.

Een vrijwilliger aanvragen?
Wilt u graag ondersteuning van een vrijwilliger, dan kunt u hiervoor een aanvraag indienen. Na een kennismakingsgesprek waarin uw wensen en vragen worden besproken, kunnen wij u in contact brengen met een geschikte vrijwilliger.

Neem contact op met uw consulent om de mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie

Psychiatrie
Wanneer u het moeilijk vind om contacten met anderen te leggen en onderhouden, kan een vrijwilliger,... Lees meer…
Chronisch zieken
Bent u ernstig ziek? Een buddy kan een luisterend oor bieden en ondersteunen bij diverse vragen. Lees meer…
Praktische hulp
Een vrijwilliger kan u helpen bij klusjes in huis, naar de dokter gaan, boodschappen doen of koffie... Lees meer…
Terminale zorg
Sommige ernstig zieke mensen willen graag thuis sterven. Een vrijwilliger kan u ondersteunen. Wat... Lees meer…
Ik zoek hulp Heeft u ondersteuning of hulp nodig? Vind hulp
Mantelzorger? Inschrijven als mantelzorger Inschrijven