VMCA voor elkaar in Almere
     
     

Gewoon Opgroeien van VMCA genomineerd voor Appeltje van Oranje 2017

De VMCA is met het project Gewoon Opgroeien voor Jonge mantelzorgers in Almere genomineerd voor een Appeltje van Oranje. Het Oranje Fonds heeft tijdens een spannende selectiedag bekendgemaakt welke twaalf initiatieven dit jaar tot de genomineerden behoren. De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds. Uit de genomineerden worden drie winnaars gekozen. Zij ontvangen op 18 mei tijdens een feestelijke bijeenkomst op Paleis Noordeinde de prijzen uit handen van Koning Willem-Alexander.

Gewoon Opgroeien is een project van de VMCA voor jonge mantelzorgers. Dit zijn kinderen en jongeren die opgroeien in een gezin waar iemand langdurig extra zorg nodig heeft. Bijvoorbeeld een broertje of zusje met  een verstandelijke beperking, een moeder met een psychiatrische aandoening, een vader met een handicap of een ongeneeslijke ziekte. Een jonge mantelzorger moet vaak ‘meezorgen’ en krijgt zelf minder zorg en aandacht. Met Gewoon Opgroeien wil de VMCA ervoor zorgen dat zij zich evenwichtig kunnen ontwikkelen en stevig in hun schoenen staan, maar ook dat zij zich kunnen ontspannen en net als andere kinderen, kind kunnen zijn. “Wij zijn ontzettend blij dat we genomineerd zijn voor deze prijs”, aldus Ingrid van Beusekom, consulent Jonge mantelzorgers bij de VMCA. “Deze kinderen en jongeren verdienen gewoon onze aandacht en het is geweldig om te zien hoe zij opbloeien en beter met hun situatie om kunnen gaan nadat zij een van onze trainingen hebben gevolgd”. “We zien een groeiende behoefte van jongeren aan onze begeleiding. Daarom zijn we nog dringend op zoek naar maatjes die graag een jonge zorger willen begeleiden”, vult Ingrid aan.

De Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs van Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven die verschillende groepen mensen samen brengen. Dit jaar draait de zoektocht voor de prijs om initiatieven die zich inzetten voor kwetsbare kinderen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 15.000 euro en een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het steunt jaarlijks met zo’n 30 miljoen euro duizenden initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander.  Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.