VMCA voor elkaar in Almere
     
     

Informatie

Is er iemand al heel lang ziek thuis?
Zorg je voor iemand thuis?
Maak jij je zorgen om iemand die langdurig ziek is?


In Almere is één op de vier jongere een Mantelzorger. Je bent een jonge  jonge mantelzorger als je tussen de 4 en  24 jaar bent en opgroeit in een gezin waar iemand langdurig extra zorg nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan een broertje of zusje met en verstandelijke beperking, een moeder met een psychiatrische aandoening, een vader met een handicap of een ongeneeslijke ziekte. Een jonge mantelzorger maakt zich vaak zorgen over de thuissituatie, moet vaak ‘’mee zorgen’’ en krijgt zelf minder zorg en aandacht. Dit kan veel invloed op hun leven en hun ontwikkeling hebben.

De VMCA is er voor de jonge mantelzorgers. Wij willen dat zij zich, vanwege de thuissituatie, kunnen versterken in wat zij weten en wat zij kunnen. Wij zorgen ervoor dat zij even "los" zijn van de thuissituatie en even niet hoeven te zorgen. 

Wij hebben een facebook pagina. Hierop staat informatie over onze activiteiten, kijken we terug op onze activiteiten en vertellen jonge zorgers over hun ervaringen.
Kijk snel, volg ons en blijf op de hoogte!Activiteiten
Wij bieden wisselende  thema-activiteiten voor de jonge mantelzorgers in diverse leeftijdsgroepen. Zo sluit de activiteit aan bij het ontwikkelingsniveau van het kind. Het doel van de activiteiten is dat de jonge zorger door een leuke activiteit in contact komt met andere jonge zorgers, wordt versterkt door het thema dat op leuke wijze aan de activiteit wordt verbonden en even niet hoeven te zorgen. 


Me time
Tijdens de Me time trainingen en workshops worden de jonge zorgers op een leuke manier uitgedaagd om hun zorgen te delen. Daarnaast krijgen zij handvatten om beter met hun situatie om te kunnen gaan.

Voorbeelden: de Gelukskoffertraining , de training over
autisme en de ´Alles op zijn KOPP´training, PIEP zei de muis 

Maatjescontact
Kinderen tussen 4-14 jaar kunnen een maatje krijgen.
Een keer per week gaan zij samen iets ondernemen, thuis of buitenshuis. Samen iets leuks doen zoals voetballen  en knutselen of samen aan een spreekbeurt werken. De wensen van de jonge zorger en het gezin vormen hierbij de basis. Doel van het maatjescontact is dat jonge zorgers zo gewoon mogelijk opgroeien. 

Meer informatie of een jonge zorger inschrijven? Neem contact op met Ingrid van Beusekom of Aranka Verheugd  via Jongemantelzorgers@vmca.nl of 036 534 14 04

Meer informatie

Wordt maatje voor een jonge zorger
Ben jij vrijwilliger of stagaire en wil je graag regelmatig met een jonge zorger afspreken om iets... Lees meer…
Verwerking
Als je een manier zoekt om je verdriet te uiten kun je een wensbootje vouwen. Of om afscheid te... Lees meer…
Boeken
Er zijn heel veel boeken geschreven die over jonge mantelzorgers gaan.We hebben op deze website er... Lees meer…
Links
Hier vind je links naar informatie en organisaties waar je iets aan kunt hebben. Gesorteerd op... Lees meer…
Films
Er zijn verschillende films die gaan over hoe het is om een jonge mantelzorger te zijn, of wat... Lees meer…
Brochures
Hier vind je informatie over brochures met een specifiek onderwerp. Misschien iets voor jou? Lees meer…
Contact Heeft u vragen?
T 036 534 14 04 Stel uw vraag
Mantelzorger? Inschrijven als mantelzorger Inschrijven