VMCA voor elkaar in Almere
     
     

Jonge zorgers zoeken een maatje!

Onlangs heeft de VMCA subsidie gekregen van het Oranje Fonds en het VSB fonds voor het opstarten van een nieuw initiatief voor jonge zorgers tussen de 4 en 14 jaar. 
Kinderen die voor iemand zorgen, hebben behoefte aan een maatje, een uitlaatklep waar ze activiteiten mee kunnen ondernemen of gewoon gezellig kunnen kletsen en hun zorgen even opzij kunnen zetten. De VMCA is op zoek naar maatjes voor hen.

Jonge zorgers hebben een familielid dat door ziekte, beperking, verslaving of een psychische aandoening extra zorg nodig heeft. Voor hen is het erg fijn wanneer zij één keer in de week met iemand kunnen afspreken die naar hen luistert, waar ze leuke dingen mee kunnen doen, waarmee ze dingen kunnen bespreken die ze thuis niet willen bespreken, die als een uitlaatklep kan dienen. Iemand waarbij hij of zij zich even vrij, veilig en ‘kind’ voelen.

Maatjes gezocht
Het maatjes project is een tijdje geleden gestart en de kinderen en hun ouders zijn hier zo enthousiast over dat wij meer maatjes nodig hebben. Daarom is de VMCA op zoek naar enthousiaste vrijwilligers of stagiaires die één keer per week met een jonge zorger willen afspreken en hen die extra aandacht willen geven.

Kijk voor meer informatie hier . 

 

Uw consulent

Aranka Verheugd:
T 036 529 75 50
E a.verheugd@vmca.nl

Uw consulent

Ingrid van Beusekom:
T 036 - 529 75 50
E i.vanbeusekom@vmca.nl