VMCA voor elkaar in Almere
     
     

Expertisecentrum mantelzorg


mantelzorgerzokunjehetooknoemen


Zorgt u voor iemand uit uw familie of directe omgeving met een ziekte, beperking of handicap? U bent mantelzorger? Dan kan er veel op u afkomen; u zorgt voor iemand, u moet praktische zaken regelen wellicht in combinatie met werk en/of de zorg voor uw kinderen. Bij het Expertisecentrum Mantelzorg van de VMCA kunnen we u ondersteunen met advies, informatie, persoonlijk contact met andere mantelzorgers, trainingen en cursussen. Kijk bij ons activiteiten overzicht.

Antwoord op uw vragen
De consulenten van het Expertisecentrum Mantelzorg hebben een antwoord op uw vragen over bijv. zorg, vervangende zorg, wetten en regels, instanties waar u terecht kunt voor hulp en ondersteuning, maar ook op praktische vragen over zaken die u dagelijks tegen komt. Kortom u heeft een vraag? Wij hebben het antwoord!

Actieve agenda
Regelmatig organiseren wij activiteiten voor mantelzorgers, waaronder:


Elk jaar organiseren wij een gezellig evenement voor mantelzorgers in het kader van de Dag van de Mantelzorg. Kijk hier voor de dag in 2016. 

De actuele agenda vindt u hier 


Jonge zorgers
Jonge zorgers zijn jongeren tussen de 4 en 30 jaar die opgroeien in een gezin waar iemand langdurig extra zorg nodig heeft. Zij maken zich vaak zorgen over de thuissituatie, moeten ‘meezorgen’ en krijgen zelf minder zorg en aandacht.

Wij willen dat deze jongeren zich evenwichtig kunnen ontwikkelen en stevig in hun schoenen staan, maar ook dat zij zich kunnen ontspannen. Wij bieden deze jongeren daarom diverse inhoudelijke activiteiten en workshops, persoonlijk contact en maatjes contact. Kijk hier verder.  

 
Nieuwste berichten voor mantelzorgers

Inspiratieavond voor mantelzorgers zeer geslaagd! / 10-06-2016
De inspiratieavond met Heleen van Royen en Mohammed Benzakour was een mooie avond voor mantelzorgers vol herkenning en inspiratie met mooie openhartige verhalen. Mantelzorgers konden hun vraag...
Lees meer…
Huishoudelijke hulp voor mantelzorgers voor 5 euro per uur / 06-07-2016
Wanneer u als mantelzorger intensief zorgt voor iemand, kan uw eigen huis-houden in de knel komen. Een aantal uurtjes huishoudelijke hulp is dan welkom. U kunt middels de huishoudelijke hulp toelage...
Lees meer…
Doe mee aan gratis cursus Mantelzorg en Werk van het AMC / 23-02-2016
Helpt u in uw privé-situatie bijvoorbeeld uw vader of moeder, partner of kind, of vriend(in), met een gezondheidsprobleem? En doet u dat naast uw betaald werk? En is dat voor u soms lastig...
Lees meer…
Mantelzorger? Inschrijven als mantelzorger Inschrijven
Contact Heeft u vragen?
T 036 534 14 04 Stel uw vraag