VMCA voor elkaar in Almere
     
     

Ik ben mantelzorger

   

Hulp bij klussen in huis

Als u niet alles meer zelf kunt doen en u heeft niemand in uw omgeving die u kan helpen, dan kunt u een beroep doen op een vrijwilliger.

Bezoek bij u thuis. 
Wanneer u zich eenzaam voelt en behoefte hebt aan bezoek, kunt u regelmatig met samen met een vrijwilliger een kopje koffie drinken.

Boodschappen doen. 
U kunt niet meer zelf de boodschappen doen en er is niemand in uw directe omgeving die u kan helpen: dan kan een vrijwilliger af en toe boodschappen voor u doen, of u kunt samen boodschappen doen.

Wandelen. 
Als het lopen minder gaat, maar u wilt wel een frisse neus halen, kunt u samen met een vrijwilliger een wandeling maken. Dit geldt ook wanneer u gebruik maakt van een rolstoel.

Kleine klusjes in en om het huis. 

U kunt een vrijwilliger vragen om kleine klusjes in en rond het huis voor u te doen. Denk dan aan het ophangen van schilderijtjes, een gordijnrail of een plankje, het verwisselen van een kapotte lamp, het in elkaar zetten van een kastje of het instellen van uw elektische apparaten "knoppenhulp". 

Lichte tuinwerkzaamheden. 
Als u niet meer zelf het onderhoud van de tuin kunt verzorgen, kan een vrijwilliger uitkomst bieden. De vrijwilliger verricht voor u lichte werkzaamheden in de tuin, zoals schoffelen, snoeien en plantjes planten.

Scootmobiel service. 
Heeft u geen eigen scootmobiel, maar hebt u er wel af en toe eentje nodig? Dan kunt u gebruik maken van de scootmobiel leenservice.
Vrijwilligers kunnen de scootmobiel voor u ophalen en wegbrengen wanneer u dat niet zelf kunt.

Vervoer. 
Moet u naar de dokter of het ziekenhuis en kunt u dit niet alleen, dan kan een vrijwilliger u daarbij begeleiden. Eventueel kan de vrijwilliger, tegen vergoeding van de autokosten, u met de auto brengen.


Uw consulent

Tineke Post:
T 036 529 75 50
E t.post@vmca.nl
Contact Heeft u vragen?
T 036 534 14 04 Stel uw vraag

Activiteiten

Hier vindt u een overzicht van de activiteiten die wij voor mantelzorgers organiseren. 
Wanneer u op de activiteit klikt kunt u zich direct aanmelden voor de betreffende activiteit.