VMCA voor elkaar in Almere
     
     

Ik ben mantelzorger

   

Bijeenkomsten

Wij bieden diverse mogelijkheden om mensen te ontmoeten, met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar en deskundigen te leren.Tijdens de inspiratiebijeenkomsten en de gespreksgroepen 'De gesprekstafel' ontmoet u andere mantelzorgers die zich in een vergelijkbare situatie bevinden. 

Inspiratiebijeenkomst 
Tijdens de inspiratiebijeenkomst nodigen wij een bijzondere, soms bekende Nederlander, uit die ervaring heeft met het onderwerp. Een inspiratiebijeenkomst kan een theatervoorstelling, een lezing, een activiteit of een demonstratie zijn.

Met de inspiratiebijeenkomst bieden wij mantelzorgers een leuke, interessante avond met een inspirerend onderwerp waarin u zich kunt herkennen, waarover u kunt meepraten, of waar u wat van kunt leren. Deelnemers kunnen luisteren naar ervaringen van anderen, mee te praten over eigen ervaringen of vragen te stellen aan anderen in een vergelijkbare situatie. De inspiratieavond van de VMCA is een plek om mensen te ontmoeten, te spreken en ervaringen met elkaar te delen zodat iedereen geïnspireerd met nieuwe gedachten en ideeën weer naar huis gaat. 

Korte impressie inspiratiemiddag 'Ode aan Jasper' - 2 oktober 2016


De Gesprekstafel 
 
De Gesprekstafel zijn onze gespreksgroepen voor mantelzorgers met diverse onderwerpen die een aantal keer per jaar plaats vindt. Het Podium is er voor autisme, dementie en NAH. Tijdens het Podium krijgt een spreker een podium om zijn of haar verhaal te vertellen. Daarna gaat u met elkaar in gesprek over uw vragen en ervaringen, onder leiding van een ervaren gespreksleider van de VMCA.

 

Autismecafé
De Gesprekstafel voor partners van mensen met autisme
De Gesprekstafel dementie
Alzheimercafé
De Gesprekstafel Niet Aangeboren Hersenletsel
De Gesprekstafel GGZ/Psychiatrie

Contact Heeft u vragen?
T 036 534 14 04 Stel uw vraag

Activiteiten

Hier vindt u een overzicht van de activiteiten die wij voor mantelzorgers organiseren. 
Wanneer u op de activiteit klikt kunt u zich direct aanmelden voor de betreffende activiteit.