VMCA voor elkaar in Almere
     
     

Mantelzorgwaardering aanvragen voor 30 september 2017

Vanaf 1 juni 2017 kunt u de mantelzorgwaardering aanvragen. Doe dit voor 30 september 2017!

De gemeente Almere wil alle mantelzorgers in het zonnetje zetten die langdurig en intensief zorgen voor een inwoner van de stad. Dat gebeurt via de mantelzorgwaardering. Een aanvraag indienen voor deze waardering kan van 1 juni tot en met 30 september 2017. 

Zorgt u voor een naaste met een chronische ziekte, beperking, verslaving of psychische problemen? Doet u dat langer dan drie maanden aaneengesloten en meer dan acht uur per week? En woont de persoon voor wie u zorgt in Almere? Dan kunt u de mantelzorgwaardering aanvragen. Het maakt niet uit of u zelf in Almere woont of niet. 

Hoe ziet de mantelzorgwaardering eruit?
Voor kinderen van 4 tot 12 jaar en voor jongeren van 12 tot 18 jaar wordt een activiteit georganiseerd. Er is ruimte voor ontspanning en voor contact met leeftijdsgenoten die in dezelfde situatie zitten. Volwassen mantelzorgers krijgen VVV-bonnen. De waarde van deze bonnen is maximaal 200 euro en is afhankelijk van het aantal toegekende aanvragen.

Aanvragen
U kunt de mantelzorgwaardering aanvragen bij de gemeente Almere via een digitaal formulier op almere.nl/mantelzorg. Lees de informatie op de webpagina goed door voordat u het formulier invult. U vindt er ook antwoord op veelgestelde vragen. 

Altijd opnieuw aanvragen
Heeft u in voorgaande jaren de mantelzorgwaardering ontvangen. Dan ontvangt u deze niet automatisch dit jaar opnieuw. U moet elk jaar opnieuw een aanvraag indienen. 

Heeft u geen computer? 
Dan kunt u bellen met telefoonnummer 14 036.
U krijgt uiterlijk 31 oktober bericht van de gemeente of de mantelzorgwaardering is toegekend. De waardering zelf krijgt u op of rondom de Dag van de Mantelzorg in november 2017.

mantelzorgwaardering 2017 aanvragen