VMCA voor elkaar in Almere
     
     

Michael met broer mee naar Special Olympics in New York

Vanmorgen vroeg is Mina Baghat vertrokken naar New York. Hij is samen met zijn moeder Maria en broer Michael uitgenodigd bij de “Lions Day with the United Nations”. Mina is de eregast van Timothy Shriver, Chairman van Special Olympics International en Lions lid, die op 4 maart de hele dag de bijeenkomst mag leiden. Special Olympics zijn de Olympische Spelen voor deelnemers met een verstandelijke beperking en actief in 170 landen.

Michael staat al jaren bij de VMCA  ingeschreven als jonge mantelzorger voor zijn broer en moeder en hij is dol enthousiast dat hij deze unieke ervaring mee mag maken vanwege de beperking van zijn broer. Hij mag op 4 maart vertellen hoe het is om jonge zorger te zijn van een top sporter met een beperking.

Mina doet namelijk van 16 t/m 24 maart, samen met zes andere Almeerse sporters, mee aan de Special Olympics World Games in Oostenrijk.  Aan dit grote evenement doen 2700 sporters uit 107 landen mee waarbij ze worden geholpen door 3000 vrijwilligers. 

Vijf van deze sporters: Alex, Brian, Hellen, Mina en Sebastiaan, zijn deelnemers van super COOL!, het Almeerse sportmaatjes project voor deelnemers met een verstandelijke beperking, waarvan de VMCA  één van de coalitiepartners is. De super COOL-ers zijn inmiddels  lid van ASV en doen bij de Special Olympics World Games mee aan het onderdeel shorttrack. De andere twee: Olaf en Thijs, doen mee aan skiën. Allen trainen al maanden heel hard om in Oostenrijk topprestaties te kunnen leveren. 

Aanstaande zaterdag is het uitzwaaimoment van deze sporters bij de VMCA. Familie, vrienden, sponsoren, pers en andere belangstellenden zullen aanwezig zijn om hen succes te wensen. De schaatsers zijn al uitgezwaaid door sport wethouder Rene Peeters.

We wensen Mina en zijn teamgenoten enorm veel succes en plezier in Oostenrijk. Wil je hun belevenissen volgen? Kijk dan op www.facebook.com/asvnaargraz of www.twitter.com/asvnaargraz

Uw consulent

Aranka Verheugd:
T 036 529 75 50
E a.verheugd@vmca.nl

Uw consulent

Ingrid van Beusekom:
T 036 - 529 75 50
E i.vanbeusekom@vmca.nl