VMCA voor elkaar in Almere
     
     
Klik hier om de online versie te bekijken
VMCA Nieuws 16 december 2018
Nieuwsbrief van het Expertisecentrum Mantelzorg Almere, onderdeel van de VMCA (Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere). Mantelzorgers kunnen zich gratis bij de VMCA inschrijven om informatie te ontvangen over mantelzorg(ondersteuning) via www.vmca.nl/inschrijven-mantelzorger
Tijd voor jezelf

Zorg je voor iemand? Behoefte aan tijd voor jezelf?
Kom dan naar de gratis sport- en spelmiddag op 15 oktober!

Op de sport- en spelmiddag van de VMCA voor alle mantelzorgers in Almere kun je even lekker ontspannen óf jezelf inspannen tijdens allerlei activiteiten voor jong en oud. Zo kun je bijvoorbeeld dansen, basketballen, wandelen of meedoen aan levend ganzenbord. Gewoon kijken en alleen een kopje koffie drinken kan natuurlijk ook. Elke activiteit duurt een half uur.
Je kunt elk half uur starten (13:00, 13:30, 14:00, 14:30, 15:00, 15:30 uur.

Zondag 15 oktober van 13:00 tot 16:00 uur bij de Sporthal Stedenwijk (Kampenweg 7, Almere). Aanmelden is niet nodig, je bent van harte welkom!
Klik hier voor meer informatie.
Even voorstellen

Mijn naam is Astrid Lievense en vanaf 1 september ben ik werkzaam als consulent mantelzorg bij de VMCA. Mijn werkdagen zijn dinsdag tot en met vrijdag. Mijn achtergrond ligt op het vlak van reïntegratie, counseling, vrijwilligerswerk en projectmanagement. Kennis en ervaring die ik mooi kan bundelen in deze boeiende functie. Ik hou van mensen en al van jongs af aan heb ik een natuurlijke nieuwsgierigheid naar mensen en wat zij meemaken in hun leven. Dat is ook de reden dat ik, als vrijwilliger levensboeken schrijf voor mensen uit Almere.

Naast mijn werk heb ik daarnaast brede interesses en kan ik best zeggen dat ik leesverslaafd ben, graag musicals bezoek en mijn creativiteit kwijt kan in mijn fotografie.

Mijn eerste maand als consulent mantelzorg zit er inmiddels alweer op en ik kan u zeggen dat het al heel goed voelt. De afgelopen tijd heb ik al mooie, ontroerende en waardevolle gesprekken mogen voeren en bijzondere mensen mogen ontmoeten. Ik kan oprecht  zeggen dat ik me al aardig thuis voel bij de VMCA. Ik kijk dan ook vol enthousiasme, positiviteit en vertrouwen naar de toekomst.

Aanstaande woensdag , 11 oktober, zal ik samen met collega Ellen Roodvoets starten met de training In Balans. Daar kijk ik erg naar uit. Wellicht ontmoeten we elkaar op een van de toekomstige activiteiten welke VMCA organiseert.
Geef jezelf een boost

Het is belangrijk om aandacht te hebben voor je eigen mentale gezondheid. Daarom organiseren wij deze avond voor jou!

De gesprekstafel Geef jezelf een boost staat in het teken van de positieve aspecten van mantelzorg. Welke kwaliteiten heb je in huis als mantelzorger? Welke eigenschappen heb je verder ontwikkeld door het zorgen voor iemand? Wat geeft je inspiratie en voldoening?

Wanneer: Dinsdag 10 okt. 19:30-21:30 uur (inloop vanaf 19:15 uur)
Wat: Gesprekstafel – Geef jezelf een boost Waar: VMCA, 4e etage

Klik hier voor meer informatie een aanmelden.

Het thema voor deze gesprekstafel sluit aan bij het initiatief van Mezzo, de landelijke organisatie voor iedereen die zorgt voor een naaste. Mezzo verzamelt mooie momenten rond mantelzorg. Meer info over deze actie: klik hier.Terugblik mantelzorgdebat

“Interessante mensen, brede insteek, de zaal deed goed mee en het was een prima dagvoorzitter”.

“Meer bekendheid over wie mantelzorger is. Veel mensen weten dat niet”.

Enkele reacties na afloop van het jaarlijkse mantelzorgdebat wat afgelopen dinsdag plaatsvond. Het debat werd gewaardeerd met een gemiddeld cijfer 7,8!

In de veilige sfeer van het debat konden mensen open hun verhaal vertellen en hun mening geven. Er werd goed geluisterd en er was veel herkenning. Ook voor de professionals en vertegenwoordigers van de politiek waren de verhalen verhelderend en in sommige gevallen ook confronterend.

De terugblik lezen en de foto’s bekijken? Klik hier.
U ontvangt deze nieuwsbrief van de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere
Wenst u de nieuwsbrief niet langer te ontvangen stuur dan een e-mail naar vrijworg@vmca.nl met een verzoek tot uitschrijven.
Wagenmakerbaan 43 • 1315 BC Almere • T 036 534 14 04 • E info@vmca.nlwww.vmca.nl