VMCA voor elkaar in Almere
     
     
Klik hier om de online versie te bekijken
VMCA Nieuws 16 december 2018
Hierbij de nieuwsbrief voor de Jonge Mantelzorgers!

In deze nieuwsbrief vind je:
  • De activiteiten voor november
  • Informatie voor (jonge) mantelzorgers
  • Vooruitblik activiteiten december
  • Terugblik activiteiten oktober
Je kunt je direct voor alle activiteiten die genoemd worden aanmelden. Dit kan met een mail naar: aanmeldenjmz@vmca.nl, of door ons te bellen, sms-en of appen. Laat weten wie je aanmeld, voor welke activiteit en of er vervoer nodig is. Heb je een allergie of moeten we ergens rekening mee houden? Laat het ons dan ook weten.

Heb je niet de juiste leeftijd, maar wil je wel graag meedoen? Vraag het dan!

Al je vragen kun je stellen via 036-5341404, jongemantelzorgers@vmca.nl of per mobiel. Aranka: 06-36344762, Ingrid: 06-46524436.

Heb je een probleem met vervoer, laat het ons op tijd weten!

Tijdens de activiteiten worden er regelmatig foto's gemaakt. Mocht je dit niet prettig vinden of hier een probleem mee hebben, laat het ons dan weten. Op onze nieuwe openbare facebookpagina zullen wij niet ongevraagd foto's van gezichten plaatsen.

Groetjes,

Aranka, Ingrid, Anne, Trees, Annemieke en Bastiaan

Dag van de Mantelzorg, 4-12 jaar

Mega fun-dag!
Op 10 november is het de 'Dag van de Mantelzorg'. Natuurlijk zetten wij rond die tijd ook jonge mantelzorgers in het zonnetje!

Zondag 19 november bepaal jij wat je gaat doen! Wil je geschminkt worden, een bouwwerk maken, knutselen, op de foto, lekker actief ballen, hoolahoopen of dansen.  Er zijn een paar gymzalen vol met workshops, altijd iets wat ook jij leuk vindt.
           

Datum: Zondag 19 november
Tijd: 13:00 uur - 16:00 uur, inloop vanaf 12:30 uur
Locatie: Gymzaal Meergronden, Marktgracht 65, 1353 AL, Almere Haven
Aanmelden: via aanmeldenjmz@vmca.nl of via 036-5297550

Dag van de Mantelzorg, 12-17 jaar

Smulfeestje!
Op 10 november is het de 'Dag van de Mantelzorg'. Natuurlijk zetten wij rond die tijd ook jonge mantelzorgers in het zonnetje!

Dit jaar gaan we met zijn allen koken en al dit lekkers eten we ook op! Je mag 2 gasten uitnodigen mee te komen eten. Ook als je niet zo’n keukenprinses bent, ben je welkom. Er is altijd wel iets te doen. Menukaartjes, tafelschikking, versiering etc. Of schuif lekker aan in ons restaurant. Het voorbereiden start om 15:45 uur. Ben je later uit school, is dat geen probleem. De activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met Resto van Harte.

  

Datum: 
Maandag 13 november
Tijd: 15:45 uur - 19:30 uur, inloop vanaf 15:30 uur
Locatie: Nog niet bekend
Aanmelden: via aanmeldenjmz@vmca.nl of via 036-5297550

Dag van de Mantelzorg, 18+ jaar

Op 10 november is het de 'Dag van de Mantelzorg'. Dit jaar organiseren wij op zaterdag 11 november een lunch. Alle mantelzorgers van 18 jaar en ouder zijn welkom! 
Klik hier om je aan te melden. 

Tijd: 
12:00 - 14:00 uur
De deuren gaan open om 11:30 uur.
Locatie: Van Der Valk Hotel, Veluwezoom 45, 1327 AK, Almere
Let op: Kijk op de uitnodiging hoe je je kan aanmelden!
Sinterklaas dobbelspel, 16-24 jaar

Op donderdagavond 30 november organiseren we voor de (jong) volwassenen, 16-24 jaar, het Sinterklaasspel met Sinterklaas lekkernij.

De bedoeling is dat iedereen 3 ingepakte cadeautjes meeneemt. 2 kleinigheden, spullen van zolder of uit je kamer die je niet gebruikt. Voorwaarde is dat ze schoon en heel zijn en dat het geen open/gebruikte tubes/potjes etc. zijn. En daarnaast één nieuw cadeautje van 5 euro. Mocht dit een probleem zijn en je wilt wel komen, laat het ons dan even weten.
            

Wij zorgen voor een gezellig dobbelspel en natuurlijk drankjes en sinterklaas hapjes. Iedereen gaat uiteindelijk met cadeaus naar huis, de vraag is nog wat…

Datum: Donderdag 30 november 
Tijd:  18:30 uur - 21:00 uur, inloop vanaf 18:15 uur.
Locatie:  Locatie wijkteam Literatuurwijk, Jan Campertstraat 2 (achterzijde school Omnibus)
Aanmelden: via aanmeldenjmz@vmca.nl of via 036-5297550

Informatie voor Jonge Zorgers

Herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie is er weer van alles te doen in Almere. Hieronder staan een aantal sites waarop diverse activiteiten en speeltuinen te vinden zijn om in deze vakantie te bezoeken.

https://www.stadennatuur.nl/agenda/alle-activiteiten.html

http://droomspeelbus.nl/

http://jeugdlandalmere.nl/

Ook kun je de huis-aan-huis bladen in de gaten houden. Hierin staan vaak ook leuke activiteiten waaraan je kunt deelnemen.

Vooruitblik december

De activiteiten die in december gepland staan, zijn:

  • Voor de jonge zorgers van 4-8 jaar gaan we een feestje bouwen op donderdag 14 december.
  • Voor de jonge zorgers van 8-12 jaar en 12-17 jaar gaan we geluk doorgeven. Deze data komen in de volgende nieuwsbrief. 
Terugblik activiteiten oktober

Op 15 oktober hebben we in de sporthal in Stedenwijk  o.a. levend ganzenbord kunnen spelen en kunnen dansen, buiten kon je naast wandelen ook lekker nat worden in de kano. We hadden een prachtige zonnige dag en zagen blije gezichten. Deze dag is mede georganiseerd door de buurtsportcoach van Stedenwijk.
             
Afgelopen woensdag zijn we op berenjacht geweest met de kinderen van 4 tot 8 jaar. We begonnen met een ontmoeting met Piep en het spannende verhaal "we gaan op berenjacht". Na dit verhaal, over bang zijn, gingen we in de grote zaal het verhaal naspelen.  
Toen mocht iedereen beginnen aan  griezelige knutsels zoals griezelkoekjes versieren, maskers en slijm maken. We hebben afgesloten met de race; Aranka en Ingrid als mummie versieren!
U ontvangt deze nieuwsbrief van de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere
Wenst u de nieuwsbrief niet langer te ontvangen stuur dan een e-mail naar vrijworg@vmca.nl met een verzoek tot uitschrijven.
Wagenmakerbaan 43 • 1315 BC Almere • T 036 534 14 04 • E info@vmca.nlwww.vmca.nl