VMCA voor elkaar in Almere
     
     
Klik hier om de online versie te bekijken
VMCA Nieuws 16 december 2018
Nieuwsbrief van het Expertisecentrum Mantelzorg Almere, onderdeel van de VMCA (Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere). Mantelzorgers kunnen zich gratis bij de VMCA inschrijven om informatie te ontvangen over mantelzorg(ondersteuning) via www.vmca.nl/inschrijven-mantelzorger
Wat helpt mij als mantelzorger? En... Waar vind ik dat?

Al het aanbod uit Almere wat kan helpen om als mantelzorger vitaal en geïnformeerd te blijven kun je nu vinden op een speciale website voor mantelzorgers en óver mantelzorg: www.mantelzorgpleinalmere.nl

Typ in wat je zoekt of maak gebruik van de zoekrubrieken: 'coaching', 'even op adem komen', 'informatie', 'kennis opdoen', 'leren omgaan met', 'ontmoeten', 'ontspannen', 'praktische hulp', 'expertise'.

Laat je inspireren door wat er in Almere mogelijk is!
Vind je wat je zoekt? Schrijf je dan direct in. Het meeste aanbod is gratis.

Neem gauw een kijkje op de website! Zie ook het filmpje (duurt 1 minuut), klik hier

De website wordt continu gevuld met actuele informatie. regelmatig kijken loont dus!
Toch niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met het Expertisecentrum Mantelzorg van de VMCA via: 036-534 14 04 of info@vmca.nl en vraag naar een consulent mantelzorg.

Gesprektafel Partners ASS

Op donderdag 2 november van 19:30 tot en met 21:30 uur vindt de gesprektafel voor partners ASS plaats. Het thema van deze keer is: Draaglast en Draagkracht. De bijeenkomst is voor iedereen die een partner heeft met een vorm van autisme (ASS). Tijdens de bijeenkomst gaat u in gesprek met anderen die in een vergelijkbare situatie zitten. U bent van harte welkom!

Wanneer: Donderdag 2 november van 19:30 tot en met 21:30 uur (voor koffie / thee met wat lekkers wordt gezorgd).

Waar: VMCA, Wagenmakerbaan 49, begane grond

Aanmelden: telefonisch: 036 – 5341404 of mail naar: info@vmca.nl
Mantelzorg in de spotlights

Een ontspannen avondje uit met inhoud? Kom dinsdag 21 november naar de theatervoorstelling ‘De mantelzorgmonologen’!
Vanuit verschillende kanten wordt de belevingswereld van mantelzorgers verteld. Na afloop is er een gesprek met de spelers en kunnen naar aanleiding van reacties in de zaal bepaalde scenes worden overgespeeld om een ander effect of inzicht te krijgen.

Erbij zijn? Dat kan! Meld je snel aan voordat de kaartjes op zijn! Dit kan via www.mantelzorgpleinalmere.nl Kies in de zoekoptie ‘mantelzorgmonologen’ voor alle informatie en aanmelden.

Gesprektafel NAH

Op zondagochtend 5 november vindt de gesprekstafel NAH plaats. Thema dat deze keer centraal staat is Gedrag en Emotie. De gespreksgroep is bedoeld voor zowel mantelzorgers als voor mensen met hersenletsel (NAH). Na een gezamenlijke start splits de groep zich in twee groepen. De groep mantelzorgers gaat verder onder begeleiding van de consulent mantelzorg VMCA en de groep van mensen met NAH gaat verder met een consulent van MEE. Tijdens de gesprekstafel heeft u alle ruimte om uw verhaal te vertellen en ervaringen met elkaar te delen.

Wanneer: Zondag 5 november van 10:30 tot en met 12:15 uur (aansluitend is er gelegenheid om samen te lunchen van 12:30 – 13:30 uur. Voor de lunch vragen wij een eigen bijdrage van € 3,-).

Waar: VMCA, Wagenmakerbaan 43, 4e etage

Aanmelden: telefonisch: 036 – 5341404 of mail naar: info@vmca.nl
Kennismakingsbijeenkomst 16 november

Zorg je voor iemand? En wil je graag;
-          Praktische informatie
-          Antwoord op vragen
-          In gesprek met andere mantelzorgers

Kom dan kennismaken op donderdag 16 november. Expertisecentrum Mantelzorg verzorgt deze bijeenkomst waarbij u meer informatie krijgt over wat VMCA in Almere voor mantelzorgers doet en wat wij voor u kunnen betekenen.

Wanneer: Donderdag 16 november van 14:00 – 15:30 uur of van 19:00 – 20:30 uur

Waar: VMCA, wagenmakerbaan 43

Aanmelden: info@vmca.nl
Oproep – mantelzorgers in de thuissituatie gezocht voor onderzoek naar hun ondersteuningsbehoeften

In samenwerking tussen Mezzo en VPTZ Nederland is een palliantie-project gestart: 'Mantelzorgondersteuning op maat’. Doel van het project is een tijdige ondersteuning bieden voor mantelzorgers, die zorgen voor iemand in de laatste levensfase in de thuissituatie. 

Zorgt u voor een ongeneeslijk zieke naaste in de laatste levensfase, of heeft u dit gedaan? En wilt u graag uw ervaringen delen? Meld u dan aan voor een vraaggesprek. Voor meer informatie, de voorwaarden voor deelname en contactgegevens klik hier.
U ontvangt deze nieuwsbrief van de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere
Wenst u de nieuwsbrief niet langer te ontvangen stuur dan een e-mail naar vrijworg@vmca.nl met een verzoek tot uitschrijven.
Wagenmakerbaan 43 • 1315 BC Almere • T 036 534 14 04 • E info@vmca.nlwww.vmca.nl