VMCA voor elkaar in Almere
     
     
Klik hier om de online versie te bekijken
VMCA Nieuws 14 december 2018
Nieuwsbrief van het Expertisecentrum Mantelzorg Almere, onderdeel van de VMCA (Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere). Mantelzorgers kunnen zich gratis bij de VMCA inschrijven om informatie te ontvangen over mantelzorg(ondersteuning) via www.vmca.nl/inschrijven-mantelzorger
Mooie ontmoetingen en gezelligheid op de Dag van de Mantelzorg!

Op 11 november vierden we met 500 mantelzorgers de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg met een feestelijke lunch bij Hotel van der Valk. 
Burgemeester Franc Weerwind - tevens beschermheer van de Almeerse mantelzorgers en vrijwilligers - opende de middag met een zeer persoonlijke en betrokken speech. Het Almeerse cabaretduo ‘Ongeremd’ trad op en de ‘Complimentenmeisjes’ van Eventary deelden complimenten uit.
Vanwege het 30-jarig bestaan van de VMCA werden 30 cadeaus verloot, beschikbaar gesteld door: Ami Kappers, Artesjok, Bakkerij Schep, Black Out kleding, Blommie’s Lifestyle, Brei- en Hakerij, Chocolaterie Knusz, Corrosia Theater, Expo en Film, Espresso Bar Take a break, Feestwinkel ‘Party Coach Altia’, Geve Bloemen, Iso Foto, Kinepolis Bioscoop, Ladonna, Lunchtijd, Pauls IJs, Scents and Colours, ’t Tweede Trefpunt, Tante Truus, The Food Press Lunchroom, The Green Story Café, Rozenkweker Stikker.

We hebben veel dankbare en vrolijke reacties ontvangen.
Nieuwsgierig naar de foto's? Klik hier voor een impressie van de middag! 

Volg ons op Facebook!

Meer weten over wat de VMCA te bieden heeft? Naast onze website, zijn we ook op  Facebook te vinden. Hier vind je ook regelmatig leuke aanbiedingen en nieuwtjes waar je online op kunt reageren. Klik hier


De zorg valt weg... en nu?

Het kan moeilijk zijn om de draad van je leven weer op te pakken, nadat degene voor wie je lang hebt gezorgd wegvalt.

Humanitas en de VMCA organiseren daarom de gesprekstafel “Na de zorg”.

Tijdens deze middag gaan we samen in gesprek. We delen ervaringen met elkaar, staan stil bij het hier-en-nu en kijken naar de toekomst. Vragen die daarbij naar voren  kunnen komen, zijn:
Hoe ga je om met het verlies? Hoe is de band met je omgeving? Wat heb je nodig? Hoe heb je je leven inmiddels weer opgepakt?

Ervaringen en tips van anderen kunnen een steun in de rug zijn.

De middag wordt begeleid door Astrid Lievense (mantelzorg consulent VMCA) en Noortje Huisman (ervaringsdeskundige en project coördinator ‘Steun bij Rouw’ Humanitas Almere).
Direct aanmelden? klik hier

"Wij hebben steeds meer irritaties en begrijpen elkaar niet meer"

Soms verandert er door een ziekte of beperking veel in de relatie die je met elkaar hebt. Het contact verloopt anders en je weet niet waar dat vandaan komt...
Informatie over (gevolgen van) een ziekte of beperking kan helpen om er beter mee om te gaan. Kijk voor trainingen, cursussen en bijeenkomsten rond 'leren omgaan met' op: www.mantelzorgpleinalmere.nl
Agenda activiteiten VMCA

21 november Theater 'de Mantelzorgmonologen'
23 november gesprekstafel Grenzen stellen
28 november gesprekstafel Na de Zorg

Wil je deelnemen aan een van deze activiteiten
? Typ dan op het Mantelzorgplein Almere de naam van de activiteit als zoekterm in voor meer informatie en direct aanmelden.

Nieuwsgierig naar wat er nog meer in Almere is aan aanbod voor mantelzorgers?
Op het mantelzorplein Almere vind je alle activiteiten, cursussen en diensten in Almere die jou kunnen helpen om als mantelzorger vitaal te blijven.
Jonge mantelzorgers Almere

Op deze facebook pagina vind je alles wat te maken heeft met jonge mantelzorgers in Almere. Like de pagina en je blijft op de hoogte van nieuws en activiteiten!
U ontvangt deze nieuwsbrief van de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere
Wenst u de nieuwsbrief niet langer te ontvangen stuur dan een e-mail naar vrijworg@vmca.nl met een verzoek tot uitschrijven.
Wagenmakerbaan 43 • 1315 BC Almere • T 036 534 14 04 • E info@vmca.nlwww.vmca.nl