VMCA voor elkaar in Almere
     
     
Klik hier om de online versie te bekijken
VMCA Nieuws 19 februari 2019
Hierbij de nieuwsbrief voor de Jonge Mantelzorgers!

In deze nieuwsbrief vind je:
  • Terugblik activiteiten januari
  • De activiteiten voor maart
  • Vooruitblik activiteiten april
Je kunt je direct voor alle activiteiten die genoemd worden aanmelden. Dit kan met een mail naar: aanmeldenjmz@vmca.nl, of door ons te bellen, sms-en of appen. Laat weten wie je aanmeldt, voor welke activiteit en of er vervoer nodig is. Heb je een allergie of moeten we ergens rekening mee houden? Laat het ons dan ook weten.

Heb je niet de juiste leeftijd, maar wil je wel graag meedoen? Vraag het dan!

Al je vragen kun je stellen via 036-5341404, jongemantelzorgers@vmca.nl of per mobiel. Aranka: 06-36344762, Ingrid: 06-46524436.

Heb je een probleem met vervoer, laat het ons op tijd weten!

Tijdens de activiteiten worden er regelmatig foto's gemaakt. Mocht je dit niet prettig vinden of hier een probleem mee hebben, laat het ons dan weten. Op onze nieuwe openbare facebookpagina zullen wij niet ongevraagd foto's van gezichten plaatsen.

Groetjes,

Aranka, Ingrid, Anne, Trees en Annemieke
Droom je leven, leef je droom! 8-12 jaar

Waar droom jij over? Je popster ontmoeten? Frans spreken? Later arts worden? Iedereen heeft dromen over nu en later, wij zijn benieuwd welke dromen jij hebt. En we willen je helpen om de eerste stappen naar het uitkomen van je dromen te maken.

We maken een dromenvanger die al jouw dromen kan vangen en bewaren.Datum: Dinsdag 13 maart
Tijd: 15:30 uur - 17:45 uur, inloop vanaf 15:15 uur
Locatie: Wijkteam Almere Buiten, Regenboogweg 45
Aanmelden: via aanmeldenjmz@vmca.nl of via 036-5341404
I have a dream! 12-17 jaar

I have a dream!

Iedereen heeft dromen. Dromen is fijn, leuk en makkelijk. Je dromen proberen waar te maken is niet altijd zo easy.  Vandaag gaan we je helpen om een begin te maken. Je gaat naar huis met je dromen en je zelfgemaakte  “dromenvangers”


Datum: Dinsdag 13 maart
Tijd: 18:30 uur - 21:00 uur, inloop vanaf 18:15 uur
Locatie: Wijkteam Almere Buiten, Regenboogweg 45
Aanmelden: via aanmeldenjmz@vmca.nl of via 036-5341404
Kom je met ons wegdromen?4-8 jaar

Iedereen droomt wel eens van wat hij of zij graag nog zou willen. Wij zijn nieuwsgierig naar jouw dromen. En  we  gaan met jou op zoek hoe je je dromen waar kunt maken.

Samen gaan we een droomslinger maken zodat jouw dromen misschien wel werkelijkheid gaan worden!Datum: Dinsdag 20 maart
Tijd: 15:30 uur - 17:45 uur, inloop vanaf 15:15 uur
Locatie: Wijkteam Almere Buiten, Regenboogweg 45
Aanmelden: via aanmeldenjmz@vmca.nl of via 036-5341404
Terugblik januari

Maandag 22 januari | 4-8 jaar | Ben jij een geluksvogel?

We hebben vandaag geleerd dat geluk bestaat uit een aantal pijlers; zoals geven, emoties en doelen stellen. Elke pijler had een eigen mascotte, een geluksvogel. Met deze ‘geluksvogels’ speelden we een spel. Zij gaven ons allemaal opdrachten en goede tips. Langzaamaan vulden we ons nest en werden we zelf een beetje geluksvogels. Uiteindelijk hebben we ook nog vogelhuisjes beschildert.

Maandag 22 januari | 12-17 jaar  Bx(M+F+A)+Alt2= Happiness

De hele avond is er diep gestudeerd op een lastige geluksformule: Bx(M+F+A)+Alt2. We hebben het gehad over hoe doelen stellen, goed voor je lijf zorgen, vrienden, houding en motivatie je geluksgevoel kunnen beïnvloeden.  Chocola en citrusvruchten maakten dat we een avond heel ‘gelukkig’ waren met elkaar.

Maandag 29 januari | 8-12 jaar | Pink vs black

Bekijk jij de wereld door een roze of zwarte bril?  Met allerlei oefeningen hebben geoefend met positief denken. Ook hebben we een boekje meegegeven met complimenten, lijstjes en kwaliteiten. De hele activiteit stonden er potjes rijst op tafel die voor diepe denkrimpels zorgden. Uiteindelijk heeft ieder kind 2 potjes meegekregen een waar tegen ze lelijk mogen doen, en een ander die mooi versierd is waar ze lief tegen mogen doen. Het is een bekend expiriment van wetenschapper Emoto wat gaat over ‘alles wat je aandacht geeft groeit’. Hoe staat het er voor met het rijstexperiment?

Vooruitblik april

In april staan er diverse activiteiten gepland:

  • Op zaterdag 15 april gaan we met de jonge mantelzorger van 4-8 jaar aan de slag met 'grenzen'.   
  • Op zaterdag 21 april staat het uitje naar Walibi gepland voor de leeftijd 10-17 jaar. Dit uitje is voor de jongemantelzorgers die in 2017 de mantelzorgwaardering hebben aangevraagd.
  • In april gaan we een 'blik op je toekomst' werpen voor 18-24 jaar
U ontvangt deze nieuwsbrief van de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere
Wenst u de nieuwsbrief niet langer te ontvangen stuur dan een e-mail naar vrijworg@vmca.nl met een verzoek tot uitschrijven.
Wagenmakerbaan 43 • 1315 BC Almere • T 036 534 14 04 • E info@vmca.nlwww.vmca.nl