VMCA voor elkaar in Almere
     
     
Klik hier om de online versie te bekijken
VMCA Nieuws 22 mei 2019
Hierbij de nieuwsbrief voor de Jonge Mantelzorgers!

In deze nieuwsbrief vind je:
  • De activiteiten voor juni
  • Informatie voor jonge zorgers
  • Terugblik activiteiten april
  • Vooruitblik activiteiten juli
Je kunt je direct voor alle activiteiten die genoemd worden aanmelden. Dit kan met een mail naar: aanmeldenjmz@vmca.nl, of door ons te bellen, sms-en of appen. Laat weten wie je aanmeldt, voor welke activiteit en of er vervoer nodig is. Heb je een allergie of moeten we ergens rekening mee houden? Laat het ons dan ook weten.

Heb je niet de juiste leeftijd, maar wil je wel graag meedoen? Vraag het dan!

Al je vragen kun je stellen via 036-5341404, jongemantelzorgers@vmca.nl of per mobiel. Aranka: 06-36344762, Ingrid: 06-46524436.

Heb je een probleem met vervoer, laat het ons op tijd weten!

Tijdens de activiteiten worden er regelmatig foto's gemaakt. Mocht je dit niet prettig vinden of hier een probleem mee hebben, laat het ons dan weten. Op onze nieuwe openbare facebookpagina zullen wij niet ongevraagd foto's van gezichten plaatsen.

Groetjes,

Aranka, Ingrid, Anne, Trees en Annemieke
Geen zorgen! 4-8 jaar

Ben je 4, 5 ,6 ,7 of 8 jaar dan mag je op dinsdag 19 juni met ons meedoen!

Piep is weer terug van vakantie en komt daarover vertellen. Piep vertelt hoe leuk de vakantie was, maar ook dat hij zich zorgen maakte over zijn vader die thuis was. Als jonge mantelzorger maak jij je ook weleens zorgen over iemand. 


We gaan aan de slag met zorgen door 'wat-hebben–wij-hetzelfde-spel' te doen, een papieren bootje en fruitspiesjes te maken!

Als het mooi weer is sluiten we af in de speeltuin, is het slecht weer dan gaan we binnen spelletjes doen.

Datum: dinsdag 19 juni
Tijd: 15:45 uur - 17:45 uur, inloop vanaf 15:30 uur
Locatie: VMCA, Wagenmakerbaan 43, 1315BC Almere. Op de 4de verdieping. 
Aanmelden: via aanmeldenjmz@vmca.nl of via 036-5297550

Netwerk-speurtocht, 8-12 jaar

Wist je dat je in een paar stappen de president van Amerika kent? Hoe handig is het als je vriendjes en vriendinnetjes hebt waar je mee kunt kletsen, gamen of buitenspelen. Vandaag hebben we het over netwerken door net te doen alsof we de hele wereld rond te gaan door middel van een leuke speurtocht. Loop en doe je mee?

Datum: zaterdag 16 juni  
Tijd:  10:15 uur - 12:30 uur (inloop vanaf 10:00 uur)
Locatie:  Laterna magikapark (tussen filmwijk en danswijk). Precieze locatie komt in de bevestiging te staan. Bij slecht weer wordt er een alternatief programma aangeboden voor binnen.
Aanmelden: via aanmeldenjmz@vmca.nl of via 036-5297550
Geen zorgen! 12-17 jaar

Piekeren dat kennen we allemaal wel toch?
Wil je weten hoe je minder zorgen kan hebben? Dan zit je 19 juni goed. Samen ontdekken we hoe je je hoofd leger kunt maken en laten we wat zorgen los.

Datum: dinsdag 19 juni  
Tijd: 18:15 uur - 21:00 uur, inloop vanaf 18:00 uur, dit keer weer met een hapje eten.
Locatie: VMCA, Wagenmakerbaan 43, 1315 BC, Almere
Aanmelden: via aanmeldenjmz@vmca.nl of via 036-5297550
Informatie voor jonge zorgers

Mantelzorgdebat | De Mantelzorger in beeld | 26 juni 2018

Welke relaties heb je als mantelzorger en wat levert goed samenwerken in deze verschillende relaties je op? Ben je bij iedereen in beeld?

Op 26 juni gaan we samen met dagvoorzitter Merel van Dorp de relaties die mantelzorgers hebben verkennen. Hoe past jouw rol als professional in dit geheel? Van welke systemen maak je deel uit? Hoe ga je daar, binnen je functie, mee om? Hoe is de onderlinge relatie en welke rollen vervul je? Dit zijn vragen die tijdens het mantelzorgdebat 2018 aan bod komen.

Het mantelzorgdebat ‘De mantelzorger in beeld’ biedt je de kans om je ervaringen te delen en in debat te gaan met mantelzorgers, professionals en politici. Uiteraard ben je ook van harte welkom als toehoorder. Luister wat er speelt op het gebied van mantelzorg en krijg nieuwe inzichten voor de toekomst.

Tijdens deze middag vindt ook de feestelijke opening van de fototentoonstelling ‘Mantelzorger in beeld’ plaats. Daarnaast is er een informatiemarkt waar aanbieders van het Mantelzorgplein Almere zich presenteren.

Datum: Dinsdag 26 juni 2018
Tijd: 14.00 – 16.30 uur (inloop vanaf 13.30 uur en aansluitend op het debat is er een borrel)
Locatie: Burgerzaal, Stadhuis Almere

Ode aan de mantelzorger! | Foto expositie 
Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Zo ontstond begin dit jaar het idee om aan mantelzorgers een oproep te doen om foto’s in te sturen, als ode aan de mantelzorger.

Wij horen vaak vele bijzondere en indrukwekkende verhalen, hier willen we nu ook een gezicht aan geven. Heb je een mooie, liefdevolle, bijzondere en/of leuke foto over jouw mantelzorgsituatie? En wil je deze delen? Stuur je foto in vóór 25 mei. De expositie wordt feestelijk geopend tijdens het mantelzorgdebat. 

Iedereen in Almere mag meedoen, het maakt daarbij niet uit of je veel of weinig ervaring hebt met fotografie. Niet herkenbaar in beeld? Geen probleem, dit hoeft ook zeker niet. Zo kun je ook mensen van achteren fotograferen of juist een specifiek detail uitlichten. Het gaat om een foto die voor jou een link heeft met jouw mantelzorgsituatie.

Kortom, laat je creativiteit stromen!

Terugblik april

Zondag 15 april | 4-8 jaar | Grenzen verkennen


Bij SEC survival hebben de jongsten zich lekker kunnen uitleven. Ondertussen werden er allerlei grenzen verlegd. Durf ik dit wel, kan ik dit wel, wil ik wel vies worden, hoe zeg ik dat ik het niet wil of dat ik hulp kan gebruiken. Een leuke, vieze, gekke en leerzame ochtend.

Zaterdag 21 april | 10-17 jaar | Walibi
Het uitje naar Walibi stond in het teken van de mantelzorgwaardering 2017, voor de jonge mantelzorgers van 10-17 jaar.Het doel was ontspanning, genieten en even loskomen van de 'zorgen'. Dit is aardig gelukt! Het weer was ons goed gezind en in het park was het gelukkig niet te druk. De tieners hebben genoten!
Vooruitblik juli

In juli staan er diverse activiteiten gepland:

  • In juli staan er geen activiteiten gepland voor 4-12 jaar tijd. 
  • Op 13, 14 en 15 juli hebben we met de jonge mantelzorgers van 12-17 jaar 3 kamp dagen, gevuld met leuke activiteiten. Let op: er zijn nog een paar plekken vrij!
U ontvangt deze nieuwsbrief van de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere
Wenst u de nieuwsbrief niet langer te ontvangen stuur dan een e-mail naar vrijworg@vmca.nl met een verzoek tot uitschrijven.
Wagenmakerbaan 43 • 1315 BC Almere • T 036 534 14 04 • E info@vmca.nlwww.vmca.nl