VMCA voor elkaar in Almere
     
     
Klik hier om de online versie te bekijken
VMCA Nieuws 21 februari 2019
Hierbij ontvangt u onze digitale nieuwsbrief waarmee we u informeren over activiteiten en ontwikkelingen met betrekking tot Vrijwilligerswerk.
Masterclasses bij de Vrijwilligersacademie!

De Vrijwilligersacademie biedt trainingen voor alle vrijwilligers en actieve burgers in Almere. Vanaf september ligt er een nieuw programma klaar. Met trainingen op allerlei gebied: bijvoorbeeld Kinder-EHBO, Rondkomen in Almere, Met zelfvertrouwen je plek innemen en Gastvrij werken. In september vragen we speciale aandacht voor de volgende twee trainingen:

Nieuw is dat we starten met Masterclasses: vrijwilligers(organisaties) gaan met een ‘expert’ in gesprek over een bepaald onderwerp! Op vrijdag 5 oktober is er een Masterclass ‘Eenzaam en alleen?’ – over de rol van vrijwilligers bij eenzaamheid. Later volgt een Masterclass ‘Wie doet wat?’ – over taakverdeling tussen vrijwilligers en beroepskrachten én over de grenzen van vrijwilligerswerk.  

En vergeet natuurlijk onze Open Avond niet op donderdag 18 oktober, met verschillende workshops!

Meer info & aanmelden: www.vrijwilligersacademie-almere.nl.

Ook organisaties die hun training open willen stellen voor vrijwilligers van andere organisaties, kunnen hier hun training aanmelden. Zo doen we het samen in Almere!

Almere Doet Netwerkcafé

Het Almere Doet Netwerkcafé  (voorheen vrijwilligerswerkcafé)  is een netwerkbijeenkomst voor iedereen die met vrijwilligers werkt of vrijwilliger is. Het is dé plek om te netwerken, kennis, signalen, knelpunten en kansen in het Almeerse vrijwilligerswerk met elkaar te bespreken.

Vijf organisaties houden een pitch met als thema ‘verbinden’.  Daarna volgen twee korte rondes waar de deelnemers aanschuiven bij een gesprekstafel en aan de hand van een inspirerende werkvorm met elkaar in gesprek gaan.

Datum: Maandag 24 September
Tijd: 14.30 – 16.30 uur
Locatie: PIT Veiligheidsmuseum, Schipperplein 4  
Aanmelden: mail naar A.vandendool@vmca.nl

Almere Doet Vrijwilligersbeurs & Open avond Vrijwilligersacademie

Op 18 oktober 2018 organiseert de VMCA  bij Windesheim Flevoland de jaarlijkse Open Avond van de Vrijwilligersacademie gecombineerd met de Almere Doet vrijwilligersbeurs.

Doe je mee?
De Almere Doet vrijwilligersbeurs wordt een bruisende plek, waar vrijwilligersorganisaties uit Almere zich kunnen presenteren en kennis maken met potentiele vrijwilligers.
Als organisatie is het de uitdaging om je goed  te presenteren en iets te bieden waardoor bezoekers graag even bij je tafel komen kijken en een gesprek aan gaan.

Groot bereik
Door de combinatie Open avond Vrijwilligersacademie en de vrijwilligersbeurs verwachten we een goede opkomst. Een mooie gelegenheid om bezoekers te enthousiasmeren voor je organisatie.

Neem je de uitdaging aan?
Meld je organisatie dan zo snel mogelijk aan.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden
Als organisatie aanmelden voor de Almere Doet Vrijwilligersbeurs kan tot uiterlijk 30 september 2018  door te mailen naar  a.vandendool@vmca.nl

Na de zomervakantie volgt meer informatie!

Beursvloer 2018

Netwerken, nieuwe (andere) contacten, persoonlijke ontwikkeling en een bijdrage leveren aan ‘de stad’.

Beursvloer Almere is een netwerk-event waarbij ondernemers en non-profit organisaties met elkaar in contact komen. Doel is het uitwisselen van vraag en aanbod. Wat de één over heeft of graag wilt bieden, is voor de ander zeer gewenst. Doel van de Beursvloer is om matches tot stand te brengen. Deze matches hebben betrekking op menskracht, kennis, toegang tot netwerken, materialen, faciliteiten, creativiteit.

Zet de datum al in de agenda: donderdag 8 november 2018.
Meer informatie zal na de zomer beschikbaar zijn op www.beursvloeralmere.nl
Vrijwilligers Vacaturebank up to date

De vacatures op de online Vrijwilligers Vacaturebank zijn het afgelopen half jaar maar liefst 30.000 keer bekeken. Ook tijdens ons wekelijks inloopspreekuur en onze maandelijkse informatiebijeenkomsten worden de mappen met vrijwilligersvacatures veelvuldig geraadpleegd.

Een tip van ons: houd je vacature up-to-date! Staat de juiste contactpersoon vermeld, met het juiste mailadres? Zo kunnen geïnteresseerden direct contact met je opnemen en gaat er geen tijd overheen totdat ze de juiste persoon binnen je organisatie te pakken hebben.
Ook adviseren wij verouderde, niet openstaande vrijwilligersvacatures te verwijderen. Bijvoorbeeld van evenementen, collecteweken of andere datum gebonden activiteiten.

Tot slot, in de afgelopen maanden heeft de Vrijwilligers Vacaturebank soms te maken gehad met storingen. Momenteel wordt hard gewerkt aan onze nieuwe website waar de vacaturebank onderdeel van uitmaakt. Wij verwachten dat deze in het najaar gereed zal zijn.

Gecertificeerde ‘Goed Geregeld’ adviseurs

Het Expertisecentrum Vrijwillige Inzet van de VMCA heeft twee nieuwe collega's: Magda van der Wees en Sacha de Ruiter. Zij zijn gecertificeerd Adviseur Goed Geregeld. Heeft jouw organisatie behoefte aan het in kaart brengen van je vrijwilligersbeleid, wil je graag tips en trucs om het te verbeteren of wil je het keurmerk Goed Geregeld van de NOV aanvragen? Bel eens met Magda of Sacha bij de VMCA (036 5341404).

Interessante artikelen / websites

U ontvangt deze nieuwsbrief van de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere
Wenst u de nieuwsbrief niet langer te ontvangen stuur dan een e-mail naar vrijworg@vmca.nl met een verzoek tot uitschrijven.
Wagenmakerbaan 43 • 1315 BC Almere • T 036 534 14 04 • E info@vmca.nlwww.vmca.nl