VMCA voor elkaar in Almere
     
     
Klik hier om de online versie te bekijken
VMCA Nieuws 22 mei 2019
Hierbij de nieuwsbrief voor de Jonge Mantelzorgers!

In deze nieuwsbrief vind je:
  • De activiteiten voor december
  • Informatie voor jonge zorgers
  • Vooruitblik activiteiten januari
Je kunt je direct voor alle activiteiten die genoemd worden aanmelden. Dit kan met een mail naar: aanmeldenjmz@vmca.nl, of door ons te bellen, sms-en of appen. Laat weten wie je aanmeldt, voor welke activiteit en of er vervoer nodig is. Heb je een allergie of moeten we ergens rekening mee houden? Laat het ons dan ook weten.

Heb je niet de juiste leeftijd, maar wil je wel graag meedoen? Vraag het dan!

Al je vragen kun je stellen via 036-5341404, jongemantelzorgers@vmca.nl of per mobiel. Aranka: 06-36344762, Ingrid: 06-46524436.

Heb je een probleem met vervoer, laat het ons op tijd weten!

Tijdens de activiteiten worden er regelmatig foto's gemaakt. Mocht je dit niet prettig vinden of hier een probleem mee hebben, laat het ons dan weten. Op onze nieuwe openbare facebookpagina zullen wij niet ongevraagd foto's van gezichten plaatsen.

Groetjes,

Aranka, Ingrid, Anne, Erika, Trees en Annemieke
Samen sterk 4-8, 8-12 en 12-17 jaar

Zaterdag 8 december komt Wouter van trainingsbureau Wings spelletjes spelen en  oefeningen doen die te maken hebben met je sterk voelen. Waar voel je emoties, wat is je grens en hoe ga ik respectvol om met een ander?

Leer jezelf  beter kennen en voel je sterker. Het programma wordt aangepast op de leeftijdsgroep.

Datum: zaterdag 8 december
Tijd: 
4-8 jaar 
10.00-12.00, inloop vanaf 9.45
8-12 jaar13.00-15.00, inloop vanaf 12.45
12-17 jaar16.00-18.00 , inloop 15.45
Locatie: VMCA, Wagenmakerbaan 43 4e etage.
Aanmelden: via aanmeldenjmz@vmca.nl of via 0365341404

Sinterklaaspakhuis

Help jij ook dit jaar Sint met het uitdelen van pakjes? Het Sinterklaaspakhuis verzamelt speelgoed wat nog prima een tweede ronde in kan. Kom speelgoed inleveren en kom op een later moment zelf een ander speeltje ophalen. Het Sinterklaaspakhuis is open vanaf 20 november. Alle tijd om de kasten door te spitten, de zolder overhoop te halen en lekker op te ruimen. Ook als je uit een ander stadsdeel komt ben je welkom in het pakhuis in Buiten.

Neem even contact op met Aranka via afeverheugd@almere.nl of 0636344762 als je een vraag hebt overhet sinterklaaspakhuis.

Informatie voor jonge zorgers

Mantelzorgwaardering 2018
Binnenkort valt bij iedereen die dit jaar de mantelzorgwaardering heeft aangevraagd de uitslag in de bus. 

Als je een toekenning krijgt dan mag je in 2019 naar een van deze uitjes mee:

* Zaterdag 25 mei Dierenpark Amersfoort, voor kinderen van 4 t/m 11 jaar
* Zaterdag 13 april naar Walibi, voor jongeren van 12 t/m 17 jaar
* Zaterdag 18 mei Klimbos,  voor de tieners van 10 en 11 jaar, die liever niet meegaan naar dierenpark Amersfoort en de jongeren van 12-17 die liever niet naar Walibi gaan.      

We hanteren de leeftijd die je bent op 13 april als maatstaf, dus ben je op 13 april 12 jaar of ouder dan mag je mee naar Walibi

Je kunt via de aanmeldenjmz@vmca.nl of 0365341404 je keuze doorgeven.

Nieuwsbrief 2.0
Vanaf januari 2019 gaan we de nieuwsbrief met activiteiten en informatie per kwartaal sturen. Per activiteit zal er daarnaast nog een herinnerings-uitnodiging worden verstuurd per leeftijdgroep.

Terugblik activiteiten

Spooktocht 12+
Met bijna 30 jongeren en ouders bezochten we afgelopen zaterdag de Halloween spooktocht van Leo club Almere. Iedereen kon hun creativiteit de vrije loop laten bij het uithollen van pompoenen en het versieren van cakejes. Ook lag de twistermat geduldig te wachten voor een potje lachen, gieren, brullen. Daarna in kleine groepjes  door het donkere bos waar een heleboel rare wezens stonden te wachten om iedereen de stuipen op het lijf te jagen. Dat is zeker goed gelukt.

Mega fundag 4-8 jaar
De sporthallen van de Meergronden stonden zaterdag 3 november vol met activiteiten. In het kader van de dag van de mantelzorg was er van alles te doen. Levend Mario, lasergamen, springkussen, photobooth, knutselen en vooral veel beweegspelletjes. Met dank aan de buurtsportcoach van Almere Haven en preventiecentrum de fysioclub. Met rode hoofden van de inspanning ging iedereen uiteindelijk de deur weer uit.

Prison island 12-17 jaar
Super fanatiek ging iedereen op zaterdag de 38 cellen van prison island af om zoveel mogelijk punten te verdienen. Eerst het doel van de kamer ontcijferen en daarna met de opdracht aan de slag. Waar de een goed was met ballen in een basket gooien was de ander een meesterdief die goed kon sluipen over de daken. Er werd goed samengewerkt met de lichtjes opdracht, als een gek gerekend en gerend. En natuurlijk was er een rustpuntje bij de mac Donalds, als katjes muizen mauwen ze niet.

Vooruitblik naar januari

In januari gaan we het jaar goed starten.
Bij alle leeftijdsgroepen is het thema
                `Goed voor jezelf zorgen`

Voor 4-8 jaar  is de bijeenkomst op dinsdag 15 januari.

Voor 8-12 jaar  is de bijeenkomst op donderdag 24 januari.

Voor 12-17 jaar is de bijeenkomst op donderdag 24 januari.
U ontvangt deze nieuwsbrief van de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere
Wenst u de nieuwsbrief niet langer te ontvangen stuur dan een e-mail naar vrijworg@vmca.nl met een verzoek tot uitschrijven.
Wagenmakerbaan 43 • 1315 BC Almere • T 036 534 14 04 • E info@vmca.nlwww.vmca.nl