VMCA voor elkaar in Almere
     
     

Oranje Fonds volgt training voor jongeren bij VMCA
Donderdagmiddag 23 april heeft een delegatie van het Oranje Fonds, waaronder directeur Ronald van der Giessen en bestuurslid Jörgen Raymann, een werkbezoek gebracht aan de VMCA. Het Oranje Fonds maakt een aantal projecten van de VMCA voor jongeren mogelijk en zij kregen donderdag een demonstratie waaraan zij zelf actief konden deelnemen. 

Omdat het Oranje Fonds veel initiatieven steunt heeft de VMCA een aantal vertegenwoordigers uitgenodigd om deze initiatieven ook in de praktijk te zien, er aan deel te nemen en bovendien ook de deelnemers te spreken. Zo hoorden zij van de deelnemers zelf wat zij van de training of cursus vinden en welke invloed het op hun leven heeft. "Het Oranje Fonds kijkt met veel genoegen terug op het werkbezoek aan de VMCA. Het was voor ons enorm inspirerend om van dichtbij te kunnen zien met welke zorg de verschillende groepen omringd worden, hoe betrokken de medewerkers en de vrijwilligers zijn en welke nieuwe wegen de organisatie allemaal bewandeld", aldus Bas Arends, senior projectadviseur van het Oranje Fonds.

Op de fiets langs diverse locaties

De VMCA gaf op diverse locaties in Almere een praktische demonstratie van de training of cursus. De eerste stop was op kantoor van de VMCA waar de training “Groepstraining voor jongeren” werd aangeboden. Deze training helpt jongeren tussen 13 en 27 jaar met het krijgen van inzicht, richting en overzicht in hun leven. Hierna ging het gezelschap op de fiets naar “Het huis van de wijk” in Waterwijk (voormalige schoolgebouw ’t Kofschip). Hier werd het initiatief “Gewoon opgroeien” gepresenteerd. De deelnemers konden in gesprek met een aantal “maatjes koppels” bestaande uit een jonge mantelzorger en een vrijwilliger. Daarnaast konden zij deelnemen aan een onderdeel van de “Gelukskoffer” training.

De laatste locatie was bij de Almeerse Schaatsvereniging waar iedereen kennis kon maken met de deelnemers van het project “Super COOL!”. Dit is een project waarbij vrijwilligers worden gekoppeld aan een jongere met een beperking. Samen gaan zij schaatsen of skaten en daarbuiten ondernemen zij regelmatig leuk dingen samen.