VMCA voor elkaar in Almere
     
     

Dag en nacht een luisterend oor

Functie omschrijving:
In het holst van de nacht, in de vroege ochtend of op een feestdag. De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Per mail, alle dagen van de week per chat en 24/7 per telefoon. Met dank aan ruim 1200 vrijwilligers die daarvoor training en begeleiding krijgen door deskundige beroepskrachten.

Werkzaamheden
Als vrijwilliger bij de Luisterlijn luister je naar mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Aan echte aandacht, persoonlijk contact. Dag en nacht, anoniem via de chat, mail of telefoon. Mensen die het even niet meer zien zitten of simpelweg bij niemand hun verhaal kwijt kunnen of durven. Je denkt mee, helpt gedachten te ordenen en ondersteunt. Je bent er even voor de ander in zijn/haar pijn, eenzaamheid of verdriet.

Meld je aan via: https://www.deluisterlijn.nl/ik-wil-helpen.html

Vaardigheden:
Interesse in mensen Leergierige en open houding Geen specifieke vooropleiding Gemiddeld vier diensten waaronder een nachtdienst per maand. Intentie om minimaal een jaar te blijven Flexibel inroosteren
Organisatie: de Luisterlijn
Locatie: anoniem anoniem: anoniem anoniem Lelystad
Website: www.deluisterlijn.nl
Uren per week: 3
Verzekering: Ja
Onkostenvergoeding: Ja
Contactpersoon: A. Geerlings
E-mailadres: lelystad@deluisterlijn.nl
Telefoonnummer: 0320310101