VMCA voor elkaar in Almere
     
     

VMCA organiseert debat over mantelzorg, Mantelzorg, zo doen wij dat!

Op 7 september organiseert de VMCA in de raadszaal van het stadhuis een debat over mantelzorg met de titel ‘Mantelzorg, zo doen wij dat!’. Hoe pakken we mantelzorg in Almere gezamenlijk aan? Welke rol heb je hierin als mantelzorger, als (beleids)medewerker, als politicus? Mantelzorg is een verantwoordelijkheid van ons allen. Hoe geven we dit vorm?

 

Mantelzorger ben je als je gedurende een langere periode de zorg hebt voor iemand met een handicap, ziekte of (psychische) beperking. Dit kan bijvoorbeeld je partner, kind of één van je ouders zijn. Deze zorg kan voor veel mensen een grote belasting worden. Met de veranderingen in de zorg komt er steeds meer verantwoordelijkheid bij mantelzorgers terecht. Maar in hoeverre sta je daar als mantelzorger alleen voor? In welke mate worden mantelzorgers ondersteund? En hebben wij in Almere een goed beeld over de zorg(en) van mantelzorgers?

 

Tijdens het debat gaan mantelzorgers, beroepskrachten van diverse organisaties en politici met elkaar in gesprek over mantelzorg. Hoe kunnen we mantelzorg samen vormgeven? Jan de Hoop (bekend van RTL ontbijtnieuws) zal het debat in goede banen leiden en de inbreng met elkaar verbinden.  

 

Deze middag zal Wethouder René Peeters tevens het Expertisecentrum Mantelzorg, onderdeel van de VMCA, officieel openen. Na afloop van het debat vindt er een borrel plaats. 

 

Iedereen die mee wil praten over mantelzorg is van harte welkom. Alleen luisteren kan uiteraard ook. Aanmelden.