VMCA voor elkaar in Almere
     
     

VMCA start met Maatjes voor ouderen

01-09-2014  Een groot aantal oudere mensen in Almere wordt steeds eenzamer. Dit komt met name doordat vrienden, kennissen en familie hen ontvallen. Op oudere leeftijd blijkt het steeds lastiger om nieuwe contacten aan te gaan. Problemen met geheugen, achterdocht en gezondheid spelen hierbij ook een rol. De VMCA is voor ouderen die eenzaam zijn door psychische klachten op zoek naar vrijwilligers, een maatje, met wie zij af en toe iets kunnen ondernemen

Voor deze nieuwe dienst van de VMCA zoeken wij vrijwilligers met een rustige en opgewekte houding die eenzame oudere mensen eens per week of eens per 2 weken willen bezoeken en met hen een kopje koffie drinken eventueel een wandeling maken en hen een luisterend oor bieden.

Begeleiding van een groep mensen die gezelschap zoekt

Naast de maatjes voor ouderen zoekt de VMCA ook vrijwilligers voor de begeleiding van een groep mensen die gezelschap zoekt en door psychische klachten niet in staat zijn zelfstandig contacten aan te gaan en te onderhouden. De vrijwilliger is dan degene die dit doet. Hij of zij gaat het contact aan en onderhoudt het contact met de groep, maakt afspraken en bedenkt activiteiten als gezellig iets drinken in de stad, bijpraten met elkaar, ergens naar toe of een stukje wandelen. Wij zijn hiervoor op dit moment specifiek op zoek naar een vlotte, jonge man tussen de 20 en 45 die een groep leeftijdsgenoten wil begeleiden.

Wil je iets betekenen voor een ander en ervoor zorgen dat zij zich minder eenzaam voelen? Meld je dan aan bij de VMCA, Corinne Driehuis, c.driehuis@vmca.nl of 036-5341404.