VMCA voor elkaar in Almere
     
     

VMCA start met nieuwe maatjesgroepen

De VMCA breidt het aantal maatjesgroepen uit. De groepen van het maatjesproject zijn er voor mensen die het moeilijk vinden om zelf ergens op af te stappen of om sociale contacten met anderen aan te knopen. Zij zijn door een psychiatrische oorzaak in een isolement geraakt, maar zouden wel graag af en toe iets met anderen willen ondernemen. Met een maatjesgroep kunnen zij onder begeleiding van een vrijwilliger samen activiteiten ondernemen.

De maatjesgroepen zijn kleinschalige groepen, waarbij mensen samen regelmatig, onder begeleiding van een vrijwilliger, activiteiten ondernemen. De groepsdeelnemers kunnen zelf bedenken wat zij willen doen. De vrijwilliger zal hierin echter het initiatief nemen. De vrijwilliger zorgt ook voor het ontstaan van het onderlinge contact en maakt de afspraken.

Op dit moment zijn er al twee groepen actief: een wandelgroep en een bioscoopgroep. Omdat de deelnemers erg enthousiast zijn en er veel vraag naar is, zal de VMCA het aantal maatjesgroepen uitbreiden. Denk hierbij aan een jongerengroep, een fietsgroep, een creagroep of een kookgroep. Als mensen zelf een idee hebben voor een groep dan zijn suggesties van harte welkom.

Als vrijwilliger een groep begeleiden?

Wil je graag als vrijwilliger eens per twee weken een groep begeleiden en ben je beschikbaar voor minimaal een jaar?

Meedoen met een groep?

Heb je een psychiatrische achtergrond, ben je 18+ en wil je als deelnemer meedoen met een groep?

Aanmelden kan bij: 

Mandy Melgers, m.melgers@vmca.nl bij de VMCA. Bellen mag natuurlijk ook: 

036-5341404.