VMCA voor elkaar in Almere
     
     

Vrijwilligers met vragen kunnen vanaf nu terecht bij de Vrijwilligersraad Almere

Op 13 september is de Vrijwilligersraad Almere officieel van start gegaan. Vrijwilligers die willen meedenken en meepraten over ontwikkelingen op het gebied van vrijwilligerswerk kunnen terecht op  www.vrijwilligersraadalmere.nl .De Vrijwilligersraad Almere is een online forum waar vrijwilligers terecht kunnen met hun vragen en ideeën en waar zij kunnen meepraten over ontwikkelingen en ervaringen op  hun vrijwilligerswerkplek. Achter de website is een aantal ervaren vrijwilligers  van diverse organisaties actief om de vragen, gesprekken of discussies te beantwoorden of te begeleiden. Zij pakken zaken die veelvuldig aan de orde komen op en zoeken dit indien nodig uit.

Omdat er veel veranderd op het gebied van vrijwilligerswerk wil de vrijwilligersraad graag op de hoogte zijn van wat er leeft bij de vrijwilligers. Er zullen regelmatig stellingen geplaatst worden of discussies gestart worden over onderwerpen die actueel zijn. “Vrijwilligers nemen betaalde banen over”, is bijvoorbeeld een van de stellingen die aan de orde komt.

Vrijwilligerswerk kent ontzettend veel verschillende varianten en gebieden. Daarom hebben de vrijwilligers van de Vrijwilligersraad een specifiek aandachtsgebied waarin zij gespecialiseerd zijn. Denk hierbij aan de zorg, jongeren, kinderen, sport, administratie etc., zodat iedereen die een vraag stelt of een discussie opstart ook een gedegen en passende reactie krijgt  Vrijwilligers die graag andere vrijwilligers willen helpen en hun kennis willen delen kunnen zich aanmelden bij de Vrijwilligersraad Almere.

Ook een vraag stellen of meepraten over vrijwilligerswerk in Almere? Kijk dan op www.vrijwilligersraadalmere.nl