VMCA voor elkaar in Almere
     
     

Informatie voor vrijwilligers

Hoe word je vrijwilliger, hoe vind je vrijwilligerswerk, hoe ga je om met bepaalde situaties of hoe vind je als organisatie een passende vrijwilliger? De VMCA kan u op deze vragen antwoord geven. Onze consulenten van de vrijwilligerscentrale helpen u graag en staan u graag persoonlijk te woord, wanneer u vragen heeft of informatie zoekt.


Vrijwilligerswerk zoeken
U kunt online zoeken naar vrijwilligerswerk in onze Vrijwilligers Vacaturebank. Wanneer u liever persoonlijk iemand spreekt, kunt u tijdens de openingstijden van de Vrijwilligers Vacaturebank bij ons terecht.

Openingstijden Vrijwilligers Vacaturebank
VMCA, (begane grond) Wagenmakerbaan 43, Almere-Centrum:
Donderdag van 13:30 - 16.00 uur

Hulp bij zoeken
Weet u niet precies wat de mogelijkheden zijn of wat een geschikte activiteit voor u is? Onze consulenten kunnen u persoonlijk begeleiden bij het vinden van passend vrijwilligerswerk. Ook wanneer u langdurig werkloos bent, kunt u bij ons terecht voor een begeleidingstraject. Klik hier voor meer informatie.

Regelingen voor vrijwilligers
Wilt u meer informatie over verzekeringen, reiskosten- en overige vergoedingen, vrijwilligerswerk in combinatie met een uitkering en andere juridische en financiële regelingen voor vrijwilligers. Klik dan hier.

Wil je stage lopen bij de VMCA?
De VMCA heeft diverse mogelijkheden voor stagiaires HBO-MWD of SPH waarbinnen jij je kwaliteiten kunt ontwikkelen. Door het verrichten van vrijwilligerswerk kun jij je studie alvast in de praktijk brengen, ervaring opdoen in het werken met mensen en onderzoeken wat je wel of niet leuk vindt.  Je zal voornamelijk als maatje optreden, een sociaal contact bieden, waarbinnen de cliënt op sociaal-emotioneel niveau wordt ondersteund. Wat te doen wordt in overleg bepaald. Kijk snel bij welke projecten je actief kunt zijn. Ga naar Stages bij de VMCA.

Het Gilde Almere
Bij het Gilde Almere werken enthousiaste vrijwilligers. Zij willen graag hun kennis en ervaring inzetten om mensen te helpen. Als u vrijwilliger wilt worden bij het Gilde kunt u terecht bij diverse projecten. Klik hier voor meer informatie.  

Nieuwste berichten voor vrijwilligers

VMCA zoekt nieuwe Maatjes / 13-02-2015
Er is in Almere een groot aantal mensen dat het moeilijk vindt om zelf ergens op af te stappen of sociale contacten met anderen aan te knopen. Door een psychische oorzaak zijn zij in een isolement...
Lees meer…
Groepstraining Matching Talents van VMCA helpt jongeren verder / 13-02-2015
In navolging van de persoonlijke coaching voor jongeren, biedt de VMCA nu ook jongeren van 13 tot 27 jaar de kans om in een groep met een coach en met elkaar over hun leven na te denken. Tijdens de...
Lees meer…
Nieuwe regels vrijwilligerswerk voor mensen met ww / 08-01-2015
8-1-2015  Vanaf 1 januari 2015 gelden er nieuwe regels mbt vrijwilligerswerk voor mensen met een ww-uitkering. Op de site van het UWV vindt u meer informatie.
Lees meer…
Vrijwilligerswerk Direct zoeken naar vrijwilligerswerk.
Ik zoek hulp Heeft u ondersteuning of hulp nodig? Vind hulp
Contact Heeft u vragen?
T 036 534 14 04 Stel uw vraag