VMCA voor elkaar in Almere
     
     

Ik ben vrijwilliger

   

ANWB AutoMaatje
ANWB AutoMaatje   
ANWB Automaatje is een initiatief van de ANWB en wordt in Almere gecoördineerd door de VMCA, i.s.w.m. het ouderenwerk van De Schoor.

Vervoers vrijwilligers
Woont u in Almere? Hebt u een kleine beurs en incidenteel vervoer nodig en kunt u geen beroep doen op familie, vrienden of buren?  Dan kunt u misschien geholpen worden door  een  AutoMaatje vrijwilliger.

Deze vriendelijke vrijwilligers vervoeren  hulpbehoevende Almeerders in hun eigen auto. Bijvoorbeeld voor een ritje naar het ziekenhuis of arts, om boodschappen te doen,  naar een activiteit in een buurtcentrum, of om samen een gezellige activiteit te ondernemen.  Binnen of buiten Almere.

De AutoMaatje vrijwilligers willen graag iets betekenen voor  stadgenoten die weer mee willen doen aan de samenleving  en het ‘Maatje’ aspect is daarom erg belangrijk.  Maar de vrijwilligers zijn natuurlijk geen vervanging van het collectief taxivervoer voor mensen met een WMO indicatie. Dus informeer of u voor vervoer door vrijwilligers in aanmerking komt.

Twijfelt u of u er gebruik van mag maken dan mag u altijd bellen met Burennetwerk. Ook mag u één van de ouderenwerkers van De Schoor of één van de wijkwerkers vragen namens u te informeren.

De meeste vrijwilligers kunnen een rollator mee nemen maar bent u van een (elektrische) rolstoel afhankelijk dan gaat het helaas ook niet lukken omdat onze vrijwilligers geen aangepaste auto’s bezitten.

De ANWB Automaatje vervoersvrijwilligers zijn ingeschreven bij de VMCA en zijn per 1 juni 2018 in het bezit van een geldige  VOG verklaring. 

Kosten? 
U betaalt de vrijwilliger € 0,30 pkm gerekend vanaf het huisadres van de vrijwilliger, voor zowel de heen-  als terugreis.  Ook bij lange afstanden. De vrijwilliger maakt deze kosten namelijk zelf ook (benzine, afschrijving auto, inzittenden verzekering) en krijgt van ons geen vergoeding.

Wanneer niet?
Kunt u zelf nog makkelijk met de auto, fiets of met het openbaar vervoer reizen?
Heeft u voldoende financiële middelen om zelf uw vervoer  of een taxi te betalen?
Heeft u een indicatie voor WMO vervoer en echt alleen vervoer van ‘A naar B’ nodig?
Dan komt u er waarschijnlijk niet voor in aanmerking.

Vergoed uw verzekering?
U kunt de vrijwilliger vragen  naar een betalingsbewijs uit het bonnen boekje. 
Maar of de kosten vergoed worden zult u bij uw eigen verzekering moeten informeren.
Als de verzekering wel vergoed dan zal de vraag reizen waarom u dan niet een reguliere taxi besteld maar een beroep wil doen op een vrijwilliger.

Beroep doen op een vrijwilliger?
Bel naar 036 – 534 14 04 en vraag naar Automaatje (of Burennetwerk).
Of mail naar : automaatje@vmca.nl 
De vrijwillige telefoonbemiddelaars zijn bereikbaar  van maandag t/m vrijdag: 9.30 – 12.30 uur.

Hoe lang van te voren kunt u een rit aanvragen?
Des te eerder u belt of mailt des te groter is de kans dat we een passende vrijwilliger voor u kunnen vinden. Dus bel minimaal 2 werkdagen van te voren maar bij voorkeur al eerder.
En helaas kunnen we u dan nog geen garantie geven dat het lukt een vrijwilliger te vinden.

Zelf ANWB AutoMaatje vrijwilliger worden bij de VMCA?
Bel naar 036 – 534 14 04 of mail naar automaatje@vmca.nl 

Contact Heeft u vragen?
T 036 534 14 04 Stel uw vraag