VMCA voor elkaar in Almere
     
     

Ik ben vrijwilliger

   

Klussen in de buurt

Je kunt als vrijwilliger mensen ondersteuning en hulp bieden die in hun directe omgeving geen hulp kunnen vinden. Dat kan via het wijkteam of bij de VMCA via Burennetwerk, het Gilde, Intensieve vrijwillige thuiszorg (IVT) en Vriendschap op maat.

Omdat mensen die hulp nodig hebben bij ons een aanvraag doen zodra zij hulp nodig hebben, kunnen wij niet vooraf aangeven of en zo ja wanneer er daadwerkelijk hulp nodig is bij jou in de wijk, maar als we je voor meerdere dingen mogen benaderen en je niet alleen in je eigen straat ingezet wilt worden is de kans op een leuke match het grootst.

Wat kun je als vrijwilliger via Burennetwerk doen?

Bij mensen op bezoek
Sommige mensen zijn eenzaam en hebben behoefte aan wekelijks bezoek van een vaste vrijwilliger. 

We zoeken ook vrijwilligers die een workshop willen volgen om maatje te worden van iemand met dementie, een ernstige ziekte of psychische problematiek.

Boodschappen doen
Wanneer iemand het niet meer zelf kan en geen hulp heeft kan een vrijwilliger uitkomst bieden. Er zijn mensen die graag samen de boodschappen willen doen. Maar het kan ook zijn dat iemand door ouderdom, een beperking of ziekte niet meer mee kan. In dat geval vragen we je of je voor iemand boodschappen wilt doen. 

Wandelen
Samen met iemand wandelen die niet meer zo goed ter been is of gebruik maakt van een rolstoel. 

Kleine klusjes in en om het huis
Ophangen van schilderijtjes, een gordijnrail of een extra plankje, een lamp verwisselen, instellen van elektrische apparaten "knoppenhulp" enz.

Grotere klussen
Soms vraagt iemand om hulp bij een grotere klus, zoals behangen, verven, helpen bij verhuizen. Wanneer degene die deze hulp vraagt echt geen netwerk heeft en geen geld heeft om dit te laten doen, kunnen wij hiervoor een vrijwilliger inschakelen. Het betreft dan een muurtje of klein oppervlak, niet een heel huis.

Lichte tot middelzware tuinwerkzaamheden
Schoffelen, snoeien, plantjes planten, onkruid verwijderen, enz. In het begin van het jaar komt het schoonspuiten van een terras met een hogedrukspuit vaak voor. Als tuinvrijwilliger krijg je een kleine vergoeding. Je bepaalt zelf of je een klus aanneemt en je kunt altijd vooraf kijken wat de staat van de tuin is. 

Scootmobiel service
Voor mensen die geen eigen scootmobiel hebben kan een vrijwilliger gevraagd worden om bij één van de uitleenpunten een leenscootmobiel op te halen en later weer terug te brengen.  

Vervoer
Iemand begeleiden naar de dokter, het ziekenhuis of  een andere afspraak binnen of buiten Almere. Je krijgt dan van degene die de hulp vraagt de reiskosten (a € 0,30 per kilometer) vergoed.

Diversen
Soms krijgen we andersoortige hulpvragen zoals de hond uitlaten, koken etc. Je kunt aangeven dat je ook voor bijzondere klussen benaderd wilt worden.


Administratieve hulp 
Advies en hulp voor mensen bij hun administratie en belastingen.

Computerhulp 
Helpen bij het oplossen van computerproblemen.

Taalles 
Praten met anderstaligen, zodat zij van u de taal al sprekend leren.

Uw consulent

Tineke Post:
T 036 529 75 50
E t.post@vmca.nl
Contact Heeft u vragen?
T 036 534 14 04 Stel uw vraag