VMCA voor elkaar in Almere
     
     

Ik ben vrijwilliger

   

Dementie

Voor mensen met dementie is het moeilijk om contacten te leggen met andere mensen. Vaak veranderen zij zelf erg snel door de progressie van hun ziekte. In veel gevallen komen er ook andere lichamelijke klachten bij. Bewegen en actief blijven is voor mensen met dementie erg belangrijk. Daarnaast kan het voor de mensen in de directe omgeving van degene met dementie moeilijk zijn om met de situatie om te gaan en wordt de zorgtaak steeds intensiever.

Een vrijwilliger kan hen helpen en ontlasten. Een vrijwilliger die 1x per week een aantal uren tijd doorbrengt met de persoon met dementie ontlast ook de partner.  

De klik moet er zijn
Tijdens een kennismakingsgesprek maak je kennis met elkaar en blijkt of er een klik is. Samen bespreek je vervolgens tijd, duur en frequentie van je bezoeken en welke activiteiten je kunt ondernemen. Denk dan aan: een kopje koffie drinken, een wandeling maken of een gesprek.

Vrijwilliger worden?
Spreekt het bovenstaande je aan? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Een vrijwilliger aanvragen?
Wilt u graag ondersteuning van een vrijwilliger, dan kunt u hiervoor een aanvraag indienen. Na een kennismakingsgesprek waarin uw wensen en vragen worden besproken, kunnen wij u in contact brengen met een geschikte vrijwilliger. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de hiernaast vermelde consulent.

Uw consulent

Marie-José Jongstra:
T 036 534 14 04
E mj.jongstra@vmca.nl

Uw consulent

Marieke Kollen:
T 036 534 14 04
E m.kollen@vmca.nl

Uw consulent

Yvette Boerman:
T 036 - 534 14 04
E y.boerman@vmca.nl
Contact Heeft u vragen?
T 036 534 14 04 Stel uw vraag