VMCA voor elkaar in Almere
     
     

Week van de Alfabetisering 2018 in Almere

Van 3 tot 9 september is het de jaarlijkse Week van de Alfabetisering. 

In Nederland wonen 2,5 miljoen volwassenen die niet goed kunnen lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook problemen met digitale vaardigheden. Met grote gevolgen op het gebied van geldwerkgezondheid en gezinsleven. Laaggeletterdheid is groot maatschappelijk probleem, omdat de kloof tussen de mensen die wel en niet mee kunnen komen in de samenleving groeit.

Er heerst een groot taboe op laaggeletterdheid, mensen schamen zich en durven niet om hulp te vragen. Laaggeletterden hebben vaker schulden, vinden moeilijker een baan en leven vaker ongezond. Veel kinderen groeien op in armoede.


Tijdens de Week van de Alfabetisering, die wordt georganiseerd door de Stichting Lezen en Schrijven, worden in Almere diverse activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid. Verschillende organisaties doen hier aan mee. Want, hoe meer mensen ervan af weten, hoe meer we (samen) kunnen doen. 

In Almere worden de activiteiten georganiseerd door Humanitas, De Schoor, de VMCA, de nieuwe bibliotheek, Stichting Prago, ROC Flevoland en IVIO. 

Kijk hier voor het programma.

Programma Week van de Alfabetisering 2018 Almere