VMCA voor elkaar in Almere
     
     

Wijkteams Almere Buiten en VMCA organiseren informatieve mantelzorgmiddag

Zorgt u voor iemand in uw omgeving, een partner, vriend, familielid, kind of buur? Dan bent u waarschijnlijk een mantelzorger. Bij de zorg die u geeft kunt u ook begeleiding, ondersteuning en hulp krijgen. Op 20 september van 13.00-16.00 uur organiseren de wijkteams in Almere Buiten in samenwerking met het Expertisecentrum Mantelzorg Almere van de VMCA een mantelzorgmiddag vol informatie, begeleiding en activiteiten voor jong en oud.

Zorgen voor iemand kan betekenen dat u thuis voor iemand zorgt, voor iemand boodschappen doet of de administratie bijhoudt. Zorgen voor iemand kan gedurende een langere periode of een korte periode heel intensief zijn. Daar kunt u dan misschien best wat ondersteuning bij gebruiken.

Tijdens de mantelzorgmiddag op 20 september zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud. Voor de kinderen: schminken, kickboxen, gekleurde haardraids maken en glitter tattoos plakken. Voor volwassenen: kickboxen, mandala kleuren en een schoonheidsbehandeling. En voor iedereen is er gratis koffie, thee, limonade en popcorn. Bovendien kunt u informatie vragen over bijvoorbeeld de dienstencheque huishoudelijke  hulp waarmee u hulp bij het schoonmaken van uw huis kunt inkopen. Of over de mantelzorgwaardering die eenmaal per jaar wordt uitgekeerd als waardering van de gemeente Almere voor wat u allemaal doet als mantelzorger. Zo zijn er vele onderwerpen waar u misschien vragen over heeft. Of misschien wilt u gewoon even met iemand praten over uw situatie, even een luisterend oor. De mantelzorgconsulenten van het Expertisecentrum Mantelzorg van de VMCA en de wijkwerkers zijn aanwezig om al uw vragen te beantwoorden en met u in gesprek te gaan.

Aanmelden hoeft niet, u bent van harte welkom! De locatie is: Het Buitenhuis, Baltimoreplein, Almere Buiten van 13.00 tot 16.00 uur.