VMCA voor elkaar in Almere
     
     

Word jij een Maatje?

Er is in Almere een groot aantal mensen dat het moeilijk vindt om zelf ergens op af te stappen, of om sociale contacten met anderen aan te knopen. Deze mensen verdienen een Maatje: een vrijwilliger die een steuntje in de rug geeft en samen met hen iets onderneemt. Van gezellig winkelen, tot een goed gesprek.

 

Een Maatje spreekt eens per week af met zijn stadsgenoot. Hij of zij wordt daarbij ondersteund door de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere (VMCA).

 

Concreet zoeken de volgende Almeerders een Maatje:

 

  • Mevrouw Derksen (65) zoekt een geduldig Maatje dat openstaat voor een praat-luistercontact. Mevrouw Derksens leefwereld is klein en ze heeft behoefte aan een uitje buitenshuis.
  • Houssein (50) zou graag om de week met een Maatje in de stad afspreken. Onder het genot van een kopje koffie/thee even een ochtendje bijpraten.
  • Fatima (39) is op zoek naar een vrouwelijk maatje die een luisterend oor heeft. Het zit haar lichamelijk en geestelijk allemaal niet mee. Samen ergens iets gaan drinken zou haar goed doen. 
  • Max (28) zou het fijn vinden om samen met een leeftijdgenoot er op uit te trekken. Een wandeling maken, in de stad een kopje thee drinken of bijvoorbeeld een computerspelletje spelen.

 

Wil je Maatje worden voor een van deze mensen en ervoor zorgen dat zij zich minder alleen voelen? Meld je dan aan bij de VMCA, Corinne Driehuis, c.driehuis@vmca.nl of 036-5341404.