VMCA voor elkaar in Almere
     
     

Word jij maatje?

Het maatjesproject Vriendschap op Maat van de VMCA biedt mensen met een psychiatrische achtergrond een vriendschappelijk sociaal contact. Het maatjesproject biedt hen de mogelijkheid om op wekelijkse of twee wekelijkse basis iemand met dezelfde interesses en hobby’s te ontmoeten. Dit kan door middel van een 1-op-1 contact, groepscontact of telefonisch contact. De VMCA is regelmatig op zoek naar mensen die zich als vrijwilliger willen inzetten.  

Op dit moment is de VMCA concreet op zoek naar vrijwilligers die graag 1 op 1 iets willen ondernemen met:

  • Peter (54). Hij zoekt een maatje met humor die in is voor verschillende activiteiten zoals wandelen of ergens wat drinken.
  • Yvonne (60) is voornamelijk thuis. Zij zoekt een vrouwelijk maatje, die tegen roken en katten kan, met een luisterend oor. Ooit hoopt zij weer meer buitenshuis te ondernemen.
  • Maria (38) is op zoek naar een leeftijdgenoot, liefst met auto die van Amsterdam, gothic/fantasy, toneel en/of schilderen houdt.
  • Timo (46). Hij zou graag een maatje willen om mee te fietsen of buitenshuis iets te ondernemen. Ben jij nuchter en heb je geduld?

Daarnaast zoeken wij een enthousiaste vrijwilliger voor de combi-groep. Je begeleidt een kleine groep mensen die het leuk vindt om eens per twee weken verschillende activiteiten te ondernemen zoals wandelen, een kopje koffie drinken, bowlen of naar de bioscoop.


Wil jij vrijwilliger worden en eenzaamheid verminderen? Ben jijzelf een stabiele persoonlijkheid? Meld je aan bij Corinne Driehuis, c.driehuis@vmca.nl. Bellen mag natuurlijk ook: 036-5341404.